Για τον Neil Armstrong ήταν πιο εύκολο να περπατήσει στο φεγγάρι απ’ το να συναντήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ!

19:58 20/7/2021 - Πηγή: iPop

Η συνάντηση Armstrong- Βασίλισσας Ελισάβετ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πιο δύσκολη αποστολή για τον αστροναύτη, απ’ ό,τι ήταν η αποστολή Apollo 11.

Μετά την επιτυχημένη προσελήνωση, ο Neil Armstrong και οι υπόλοιποι αστροναύτες του Apollo 11 έκαναν μια παγκόσμια περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας συνάντησαν και τη Μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τελικά, φαίνεται πως η προσγείωση στο φεγγάρι ήταν πιο ομαλή και εύκολη απ’ ό,τι η συνάντηση

με τη Βασίλισσα Ελισάβετ!

Μετά την ιστορική αποστολή Apollo 11 στις 20 Ιουλίου 1969 – οι τρεις αστροναύτες ξεκίνησαν μια παγκόσμια περιοδεία που περιλάμβανε επίσκεψη στις 14 Οκτωβρίου στο Buckingham Palace. Ωστόσο, ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι υπέφερε από κρυολόγημα. Ήταν τόσο άρρωστος που σκέφτηκε να παραλείψει τη βασιλική επίσκεψη για να ξεκουραστεί, αλλά η σύζυγός του επέμενε!

Όμως, το κρυολόγημα του Armstrong τον έφερε αντιμέτωπο με μια δύσκολη και αμήχανη στιγμή: Ενώ προσπαθούσε να μιλήσει στη Βασίλισσα, άρχισε να βήχει πάνω της – και όταν προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη, έβηξε απλά περισσότερο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να αντέδρασε μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, σηκώνοντας τα χέρια της, σαν να “τα παρατάει”.

Όμως ο Armstrong δεν ήταν ο μόνος που είχε μια περίεργη ιστορία. Το 2016, ο αστροναύτης της αποστολής, Buzz Aldrin, αποκάλυψε στο Twitter ότι ο τρίτος αστροναύτης Michael Collins βίωσε ένα αμήχανο περιστατικό λόγω της προσπάθειάς του να δείξει σεβασμό στη Βασίλισσα.

Ο Mike Collins σχεδόν έπεσε κάτω από τις σκάλες προσπαθώντας να μην γυρίσει την πλάτη του στη Βασίλισσα Ελισάβετ Β

Mike Collins almost fell down the stairs trying not to turn his back on Queen Elizabeth II. #Apollo11 https://t.co/PUxLnOntTy

— Dr. Buzz Aldrin (@TheRealBuzz) October 15, 2016

Πριν από την αποστολή Apollo 11, η NASA είχε ζητήσει από ηγέτες 73 χωρών να μοιραστούν μηνύματα, τα οποία τα μίκρυναν σε μέγεθος και χαράχτηκαν σε έναν δίσκο που έμεινε πίσω στο φεγγάρι. Η Βασίλισσα Ελισάβετ είπε: “Εκ μέρους του βρετανικού λαού, χαιρετίζω τις δεξιότητες και το θάρρος που έφεραν τον άνθρωπο στο φεγγάρι. Μακάρι αυτή η προσπάθεια να αυξήσει τη γνώση και την ευημερία της ανθρωπότητας.”

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Για τον Neil Armstrong ήταν πιο εύκολο να περπατήσει στο φεγγάρι απ’ το να συναντήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα