Ο Jeff Bezos πήγε και γύρισε…μέσα σε 10 λεπτά από το διάστημα (Βίντεο)

19:11 20/7/2021 - Πηγή: iPop

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ταξίδι του επιχειρηματία Jeff Bezos στο διάστημα και η επιστροφή του στη γη. Ο ιδρυτής της Amazon κατάφερε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος να βρεθεί για λίγα λεπτά πάνω από τον πλανήτη μας με τον ίδιο να δηλώνει πως “ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής του”. Οι τέσσερις ταξιδιώτες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο όριο του Διαστήματος πετώντας με το New Shepard της Blue Origin.

TONY
GUTIERREZ / ASSOCIATED PRESSΤο διαστημικό ταξίδι του Jeff Bezos

Το διαστημόπλοιο απογειώθηκε στις 16:12 ώρα Ελλάδος και η διαστημική περιπλάνηση διήρκησε 10 λεπτά. Ο ενθουσιασμός του επιχειρηματία ήταν έκδηλος όλες αυτές τις μέρες καθώς φρόντιζε να αναρτά συχνά βίντεο και φωτογραφίες από την προετοιμασία στα social media του. To πλήρωμα εκτός από τον Jeff Bezos συμπλήρωναν ο αδελφός του Mark, o 18χρονος Oliver Demen από την Ολλανδία, που έγινε ο νεότερος αστροναύτης και την 82χρονη Wally Funk, που έγινε η γηραιότερη αστροναύτης στο διάστημα. Οι τέσσερις αστροναύτες επέστρεψαν στην γη μέσα στην διαστημική κάψουλα η οποία πραγματοποίησε ελεύθερο ταξίδι αποσυνδεόμενη από τον πύραυλο, όπως είχε προγραμματιστεί. Μετά την προσγείωση του το πλήρωμα γιόρτασε το ταξίδι στο διάστημα ανοίγοντας σαμπάνια.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Ωστόσο, ο Jeff Bezos δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του πρώτου δισεκατομμυριούχου που ταξίδεψε στο διάστημα αφού ο sir Richard Branson τον πρόλαβε πετώντας με το διαστημικό αεροσκάφος της Virgin Galactic. Ο ιδρυτής της Amazon όμως ταξίδεψε λίγο πιο μακριά από τον ανταγωνιστή του πετώντας για 100 χιλιόμετρα έναντι των 86 χιλιόμετρων που διένυσε ο Richard Branson.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Jeff Bezos πήγε και γύρισε…μέσα σε 10 λεπτά από το διάστημα (Βίντεο) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Jeff Bezos, …μέσα, Βίντεο,Jeff Bezos, …mesa, vinteo