Για πρώτη φορά ο Βέμπερ στηρίζει την προσπάθεια του Τσίπρα

10:39 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Αν και έχει αποδείξει πως είναι ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Πρωθυπουργού, αυτή τη φορά, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, προκαλεί απορία με τις δηλώσεις του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξη του στην Deutsche Welle, ο κ. Βέμπερ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει θετικά βήματα.

Τι είπε ο κ. Βέμπερ;

Στην

αρχή, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν προκαλέσει χάος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δίχασαν την Ευρώπη για να επιστρέψουν άπρακτοι στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να κάνει ό,τι και ο Σαμαράς πριν από αυτόν, να ακολουθήσει μία πολιτική που ο ίδιος επέκρινε

Και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Τώρα βλέπουμε τα πρώτα, θετικά δείγματα μίας μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλει προσπάθεια να λειτουργήσει ως εταίρος στην Ευρώπη, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. Αυτό πρέπει να το αξιολογήσουμε θετικά. Νομίζω όμως ότι κάποια επιμέρους θέματα δείχνουν λανθασμένη κατεύθυνση. Για παράδειγμα, η επικείμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση επιβαρύνει υπέρμετρα την οικονομία και θέτει σε κίνδυνο την απασχόληση».

Αξίζει να τονιστεί πως έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε το επετειακό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ που προβλήθηκε σε ζωντανή σύνδεση στην ΕΡΤ.

The post Για πρώτη φορά ο Βέμπερ στηρίζει την προσπάθεια του Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα