Νέα αναβολή στη δίκη της Siemens | Στις 15 Μαρτίου η συνέχεια

14:51 6/3/2017 - Πηγή: iPop

ΝέαSiemens | αναβολή πήρε η δίκη της Siemens για τις 15 Μαρτίου. Η δίκη διεκόπη απ’ το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με στόχο να τοποθετηθεί για τα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί σχετικά με την παράσταση πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Σχετικό αίτημα για πολιτική αγωγή έχουν υποβάλει ο ΟΤΕ, η Ένωση προσώπων και πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους» και το Δημόσιο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου,

εκπρόσωπος της Ένωσης, μίλησε για την υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως «σκάνδαλο των σκανδάλων».

Η ίδια σημείωσε πως το γεγονός και μόνο ότι η δίκη ξεκινά 19 χρόνια μετά την πράξη, «πείθει ότι δεν έχει λειτουργήσει ούτε το Κράτος , ούτε η Βουλή, ούτε η Δικαιοσύνη».

Η κ. Κωνσταντοπούλου στάθηκε στην ανάγκη να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστεί πρόβλημα στην συνέχεια.

Πρέπει η δίκη αυτή, «το σκάνδαλο των σκανδάλων» να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης. Η Κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο οποίος ζημίωσε το Δημόσιο

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε απ’ την πλευρά της αίτημα και για μαγνητοσκόπηση και ηχογράφηση της δίκης, έπειτα απ’ την παρέμβαση της εισαγγελέως σε μέλος του ακροατηρίου το οποίο κατέγραφε τη διαδικασία.

Το Συμβούλιο Εφετών έλαβε παράλληλα την απόφαση για εξαίρεση λόγω κωλύματος δικαστού μέλος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει να λάβει τα αντίγραφα της απόφασης για το συγκεκριμένο μέλος.

Ο Πρόεδρος της έδρας τόνισε πως η διαδικασία των δικαστικών συμβουλίων δεν είναι δημόσια, συμπληρώνοντας ότι τα έγγραφα μπορούν να λάβουν μόνο οι διάδικοι. Αυτό θα συμβεί εάν το δικαστήριο αποδεκτεί την παράσταση πολιτικής αγωγής της Ένωσης.

Σημειώνεται πως η δεύτερη μέρα της δίκης λειτούργησε ως εναρκτήρια καθώς η νέα σύνθεση του δικαστηρίου, επέβαλε το ξεκίνημα εξαρχής της διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, τρεις εκ των 64 κατηγορουμένων έχουν αποβιώσει.

The post Νέα αναβολή στη δίκη της Siemens | Στις 15 Μαρτίου η συνέχεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα