Για να πας βόλτα σ αυτό το πάρκο θέλεις βατραχοπέδιλα και μάσκα!

08:32 27/9/2014 - Πηγή: iPop

Αν είσαι στην Αυστρία και σκέφτεσαι να πας να αράξεις σε κάποιο παγκάκι από το συγκεκριμένο πάρκο και να διαβάσεις το βιβλίο σου, μάλλον ατύχησες! Και λέμε ατύχησες γιατί σ αυτό το πάρκο θέλεις βατραχοπέδιλα κάθε Άνοιξη καθώς εξαφανίζεται κάτω από το νερό!

Όχι, δεν σου κάνουμε πλάκα! Πρόκειται για την πραγματική απόλυτα σύγχρονη Ατλαντίδα! Μόνο που είναι άκρως χαρτογραφημένο! Το συγκεκριμένο

πάρκο, το οποίο λέγεται Green Lake, βρίσκεται στους πρόποδες των αυστριακών βουνών Hochschwab και μετατρέπεται σε μια τεράστια λίμνη με όλα τα μονοπάτια και τα παγκάκια να βυθίζονται κάτω από το νερό.

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο που προκαλείται από το λιώσιμο του χιονιού που αυξάνει το επίπεδο της λίμνης την άνοιξη. Η μέση στάθμη της λίμνης είναι μόλις 1-2 μέτρα για μια έκταση 2000 τετρ. μέτρα. Αλλά τον Μάιο, αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και φτάνει το βάθος των 10-12 μέτρων και καλύπτει μια έκταση 4000 τετρ. μέτρων! Το απίστευτο φαινόμενο διαρκεί μόνο 3 έως 4 εβδομάδες την Άνοιξη.

Όπως και να έχει, την Άνοιξη το πάρκο αδειάζει (θέλοντας και μη) από πεζοπόρους και γεμίζει με δύτες!

O φωτογράφος, Marc Henauer για τις φωτογραφίες του Green Lake της Αυστρίας, κέρδισε φέτος την τρίτη θέση στο διαγωνισμό φωτογραφίας του National Geographic Travel.

Photos: Marc Henauer

The post Για να πας βόλτα σ αυτό το πάρκο θέλεις βατραχοπέδιλα και μάσκα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα