«Για να δω τα παιδιά μου έγινα αεροπειρατής» υποστηρίζει ο Σελντίμ Ελντίμ Μουσταφά

10:57 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Στόχος της αεροπειρατείας ήταν να δω τα παιδιά τόνισε στις Αρχές ο αεροπειρατής, Σελντίμ Ελντίμ Μουσταφά ο οποίος την Τρίτη έκανε όλο τον κόσμο να παρακολουθεί συγκλονισμένος την υπόθεση.

«Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;» διερωτήθηκε σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ενώπιον των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του.

Να σημειωθεί πως ο Σελντίμ Ελντίμ Μουσταφά το 1994 είχε απελαθεί από τη Κύπρο και το όνομα του βρισκόταν στον κατάλογο των ατόμων στα οποία

δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Το πρωί της Τετάρτης για τον αεροπειρατή εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης το οποίο αναλόγως της πορείας της ανάκρισης μπορεί να ανανεωθεί. Παράλληλα, όταν ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις η αστυνομία υπάρχει η πιθανότητα να ζητήσει την κράτηση του 59χρονου μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Ο αεροπειρατής ο οποίος οδηγήθηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας φάνηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος και δεν έφερε καμιά ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας.

Ο αεροπειρατής ανακρίθηκε σύμφωνα με όσα ορίζει ο σχετικός κυπριακός νόμος.

Σημειώνεται ότι ο νόμος της Αιγύπτου σχετικά με την εθνική προδοσία είναι ιδιαίτερα αυστηρός και δεν αποκλείεται ο αεροπειρατής να οδηγηθεί ακόμα και στην κρεμάλα, εάν κατηγορηθεί για εθνική προδοσία.

Ποιος είναι ο αεροπειρατής;

Ονομάζεται Σελντίμ Ελντίμ Μουσταφά και έχει αιγυπτιακή καταγωγή. Είναι πρώην στρατιωτικός και αντιπολιτευόμενο μέλος της κυβέρνησης Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα κατάθεση του αλλά και την επιστολή που μεταφράστηκε πρόκειται για άτομο το οποίο βρίσκεται σε σύγχυση. Μάλιστα στα αιτήματα του βρισκόταν και η απελευθέρωση 63 γυναικών που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Αρχικά επικράτησε σύγχυση για την ταυτότητα του δράστη, αλλά το λάθος διορθώθηκε όταν ο Ιμπραήμ Σαμάχα μίλησε και τόνισε πως δεν έχει καμιά σχέση με την αεροπειρατεία και όταν απλός επιβάτης του αεροσκάφους.

Δείτε εδώ το χρονικό του εξάωρου θρίλερ με την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της Egypt Air.

The post «Για να δω τα παιδιά μου έγινα αεροπειρατής» υποστηρίζει ο Σελντίμ Ελντίμ Μουσταφά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα