Φτιάχνουμε αυθεντική καρμπονάρα με συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη!

15:24 22/2/2021 - Πηγή: iPop

Το 1ο MasterClass του MasterChef φέτος έγινε την Κυριακή κι εμείς κρατήσαμε την συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη για καρμπονάρα, την οποία είδαμε και λιγουρευτήκαμε!

Ο σεφ, που έχει αδυναμία στην ιταλική κουζίνα και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία έχει στηρίξει και το Ovio, έδειξε στους φετινούς διαγωνιζόμενους μια συνταγή για κλασική καρμπονάρα, χρησιμοποιώντας γουαντσιάλε, τυρί, αυγά και πιπέρι.

Τα υλικά για τη συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη για καρμπονάρα:Σπαγγέτι No5 500 γραμμάρια220 γραμμάρια Γουαντσιάλε
κομμένο σε κύβους200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη1 σφηνάκι λευκό κρασί1 ολόκληρο σκόρδο με τη φλούδα1 ολόκληρο αυγό4 κρόκοι αυγώνΦρέσκο πιπέριΛίγο ελαιόλαδο

Ο Πάνος Ιωαννίδης μοιράστηκε τη συνταγή του για ριζότο με καραβίδες!

Πώς θα φτιάξεις το φαγητό;Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυριά μαζί με τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζουμε τα ζυμαρικά με τους χρόνους που αναφέρονται στη συσκευασία.Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το γουαντσιάλε μαζί με το σκόρδο και μόλις γίνει τραγανό σβήνουμε με το κρασί.Βγάζουμε από το νερό τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το γουαντσιάλε.Προσθέτουμε σταδιακά κουταλιά κουταλιά από το βραστό νερό μέσα στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να γίνει η κρέμα.Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με ξύλινη κουτάλα κρατώντας τη θερμοκρασία στους 70 βαθμούς.Μόλις αρχίζει και δένει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με λίγο φρέσκο πιπέρι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φτιάχνουμε αυθεντική καρμπονάρα με συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα