«Φρένο» ξανά στην επίλυση του Κυπριακού βάζει ο Akıncı- Ακύρωσε τη συνάντηση της Πέμπτης

12:56 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Στον αέρα βρίσκονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akıncı, να ακυρώνει μια μετά την άλλη τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασίαδη.

Την άποψη του, πως η«μπάλα» για την επίλυση του Κυπριακού βρίσκεται στο γήπεδο της τουρκικής πλευράς, εξέφρασε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε χαρακτηριστικά «αυτοί έχουν αρνηθεί να παραστούν στην αυριανή προγραμματισμένη

συνάντηση» Αναστασιάδη-Akıncı, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό. Σύμφωνα με ανάρτηση του Κύπριου Κυβερνητικού Εκπρόσωπου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ακύρωσε και τη συνάντηση της Πέμπτης.

Δυστυχως, μολις εχουμε ενημερωθει απο #UN οτι λογω αρνησης συμμετοχης ΤΚου Ηγετη, αυριανη προγραμματισμενη συναντηση δεν θα πραγματοποιηθει

— NikosChristodoulides (@Christodulides) February 22, 2017

«Θεωρούμε ότι είναι μια αρνητικότατη εξέλιξη για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης.

«Δυστυχώς η κ. Spehar ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο κ. Ακιντζί δεν θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση και ως εκ τούτου η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί» τόνισε στους δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από την πλευρά του εξέφρασε τη λύπη του για την εν λόγω εξέλιξη και, όπως αποκάλυψε ο κ. Χριστοδουλίδης «επανέλαβε την ετοιμότητά του για συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου επί των θεμάτων όπου υπάρχουν διαφωνίες έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς επίσης και της κοινής διακήρυξης των δυο ηγετών του 2014».

Τι αναφέρει η Elizabeth Spehar;

«Διαβουλεύτηκα χθες με τον Mustafa Akıncı και μόλις τώρα είχα διαβουλεύσεις με τον κ. Αναστασιάδη. Θα μιλήσω σύντομα με τον Ειδικό μας Σύμβουλο, Espen Barth Eide κι έτσι επί του παρόντος δεν έχω κάτι να πω», είπε στους δημοσιογράφους η Elizabeth Spehar εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου.

Διαβάστε επίσης:

Επίλυση ή ναυάγιο; Οι συζητήσεις για το Κυπριακό σε ελεύθερη μετάφραση (Photos-Videos)

The post «Φρένο» ξανά στην επίλυση του Κυπριακού βάζει ο Akıncı- Ακύρωσε τη συνάντηση της Πέμπτης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα