Φημίζεσαι για την τρελή σου φαντασία; Αν ναι τότε η Airbnb μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις 100.000 δολάρια!

18:01 26/6/2022 - Πηγή: iPop

Η Airbnb για ακόμη μία φορά σκέφτηκε να πρωτοτυπήσει και είχε την πιο καταπληκτική ιδέα: Να χαρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε 100 wannabe οικοδεσπότες προκειμένου να δημιουργήσουν «τρελούς» χώρους βραχυχρόνιας μίσθωσης.

5 σπίτια από διάσημες ταινίες που είναι στο Airbnb και μπορείς να μείνεις στ’ αλήθεια!

Ποια είναι η «τρελή» ιδέα της Airbnb

Η Airbnb δίνει σε 100 άτομα 100.000 δολάρια για να φτιάξουν τα πιο ανόητα, πιο περίεργα και ίσως τα πιο διασκεδαστικά σπίτια στον κόσμο. Η πρωτοβουλία ονομάζεται «OMG! Fund»

και έχει κάνει τον κόσμο να παραμιλάει.

Μέχρι και τις 22 Ιουλίου, η Airbnb θα δέχεται αιτήσεις από αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αλλά και από οποιονδήποτε έχει μία εντυπωσιακή ιδέα για την καλύτερη αξιοποίηση των 100.000 δολαρίων, με σκοπό να μεταμορφώσει το κατάλυμα του σε έναν μαγευτικό προορισμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πιο αλλόκοτα σπίτια αποδεικνύονται άκρως κερδοφόρα, και έχουν βοηθήσει τους οικοδεσπότες να αποκομίσουν σημαντικά έσοδα. Οι κρατήσεις για τέτοιου είδους ακίνητα αυξήθηκαν πάνω από 49% από το 2019 έως το 2021.

«Η δημιουργικότητα κρύβεται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Απλώς περιηγηθείτε στην κατηγορία OMG! και θα βρείτε τη συλλογή μας με τα πιο περίεργα σπίτια στο Airbnb. Εάν έχετε μια εντυπωσιακή ιδέα, στείλτε την σε εμάς και μπορεί να κερδίσετε 100.000 δολάρια μέσω του OMG! Fund για να υλοποιήσετε αυτή την κατασκευή» αναφέρει χαρακτηριστικά η Airbnb στον ιστότοπό της.

Οι τέσσερις κριτές

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από τέσσερις κριτές: Τον αρχιτέκτονα Koichi Takada, την Αμερικανίδα επιχειρηματία, σχεδιάστρια και θρύλο στον τομέα της μόδας Iris Apfel, τον αντιπρόεδρο της Airbnb στον τομέα δημιουργικών προϊόντων Bruce Vaughn και την Kirstie Wolf, η οποία είναι ιδιοκτήτρια αρκετών σπιτιών της κατηγορίας OMG!

Οι πιο κουλές περιγραφές σπιτιών που βρήκαμε στο Airbnb!

Τα σχέδια θα κριθούν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

Πρωτοτυπία: Ένα νικητήριο σχέδιο θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από διαφορετικό. Θα πρέπει να είναι εκπληκτικό, μοναδικό στο είδος του και να εμπνέει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν την παραδοσιακή έννοια ενός σπιτιού.

Σκοπιμότητα: Η είσοδος θα πρέπει να είναι εφικτή και να μπορεί να περάσει επιθεωρήσεις κτιρίων. Θα πρέπει επίσης να είναι έτοιμη έως τον Αύγουστο του 2023.

Εμπειρία: Το εσωτερικό θα πρέπει να είναι εξίσου μοναδικό με το εξωτερικό, επιτυγχάνοντας μια τέλεια ισορροπία μεταξύ μιας περίεργης ιδέας και ενός άνετου σπιτιού.

Βιωσιμότητα: Όσο πιο πράσινο τόσο το καλύτερο (όχι απαραίτητα στο χρώμα). Το ενδεχόμενο χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας και ανακυκλωμένων υλικών είναι πολύ θετικό στοιχείο. Το σπίτι πρέπει να έχει μεγάλο αντίκτυπο στους επισκέπτες και μικρό στον πλανήτη.

Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Airbnb

«Όλοι καταλήγουν να πηγαίνουν στα ίδια μέρη: Στο Βέγκας, στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Ρώμη και στο Λονδίνο. Τι θα γινόταν όμως αν ο κόσμος επέλεγε έναν προορισμό όχι για τα συνολικά του κριτήρια, αλλά λόγω του συγκεκριμένου σπιτιού που διαθέτει; Αυτό θα έχει ως στόχο να κάνει το OMG! Fund. Φτιάξτε σπίτια που είναι τόσο μοναδικά και εμπνευσμένα για τα οποία αξίζει να ταξιδέψετε» ανέφερε ο Brian Chesky, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb.

Για να εμπνεύσει τους ανθρώπους, η Airbnb διαθέτει και μερικά παραδείγματα, όπως ένα μεγάλο σπίτι σε σχέδιο πατάτας, μια κίτρινη υποβρύχια κατοικία, ένα UFO και ένα διώροφο λεωφορείο.

View this post on Instagram

A post shared by Airbnb (@airbnb)

Τα Airbnb σπίτια στα οποία θα θέλαμε να μείνουμε για πάντα | Photos

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φημίζεσαι για την τρελή σου φαντασία; Αν ναι τότε η Airbnb μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις 100.000 δολάρια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα