Thessaloniki Pride 2022: Η Θεσσαλονίκη ντυμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου γιόρτασε με κεντρικό σύνθημα το «Μάθημα Αποδοχής»

11:02 26/6/2022 - Πηγή: iPop

Το 10ο Thessaloniki Pride 2022 που διοργανώθηκε με κεντρικό σύνθημα «Μάθημα Αποδοχής» και ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25/06 , με τη μεγάλη πορεία – Παρέλαση Υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία του Λευκού Πύργου, εκεί όπου είχε συγκεντρωθεί νωρίτερα ο κόσμος διασκεδάζοντας και χορεύοντας υπό τους ήχους μουσικής.

Ο Λευκός Πύργος «ντύθηκε»

στα χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην παρέλαση κρατώντας πολύχρωμες σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, οι οποίοι ανυπομονούν για το 2024, όποτε η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride.

Athens Pride 2022: Η Αθήνα γιόρτασε Άνευ Όρων και βούλιαξε από διαφορετικότητα, αγάπη, ισότητα και ελευθερία

EurokinissiThessaloniki Pride 2022: Τα highlights της ημέρας

Στο χώρο του Pride Fair, βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η ζωή και η κοινωνία χρειάζονται καθημερινά μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού. Η πόλη που εξέθρεψε κινήματα, καινοτόμες ιδέες και πρωτοπορία φυσικά και δεν μπορεί παρά να είναι ανοιχτόμυαλη και να προχωράει διαρκώς μπροστά» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: «Το Pride, παγκοσμίως, είναι μια μορφή έκφρασης της περηφάνιας και της ελευθερίας. Με τα χρόνια εξελίχθηκε από μια πορεία σε μια μεγάλη γιορτή με σειρά εκδηλώσεων, που συνεχίζουν να μιλούν για τα δικαιώματα και να υπενθυμίζουν πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε ίσοι δίχως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού».

«H αγάπη κάνει την οικογένεια» – Το πιο γλυκό spot για τα αυτονόητα δικαιώματα των LGBTQI+ οικογενειών που πρέπει να δεις!

Στη συναυλία που ακολούθησε το παρών έδωσαν αρκετοί καλλιτέχνες, όπως η Κατερίνα Στικούδη, οι House of Drama, οι Incognito, οι Delta αλλά και οι The Mode. Παράλληλα, θα γίνουν πολλά drug Show από τους Raw Bee Candles, Angel Seemen, Colopy Lala, Heelcat, Binboy, Fatality, Catina Bella και Mystique Von Rogue.

Το φετινό τραγούδι της διοργάνωσης ανέλαβαν σε στίχους και ερμηνεία το ντουέτο Ozirna, δύο παιδιά από την Ουκρανία με βάση τη Θεσσαλονίκη. Το τραγούδι έχει διπλό στόχο: αφενός την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά αφετέρου αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

EurokinissiΕντάσεις στην Παρέλαση Υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης

Ωστόσο, παρά το χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα, από το Pride δεν έλειψαν και οι εντάσεις, αφού λίγο πριν η παρέλαση φτάσει στον Λευκό Πύργο, μία ομάδα ανηλίκων γιούχαρε όσους συμμετείχαν σε αυτήν και τους πέταξαν μπουκάλια. Κάποιοι έκαψαν και τις σημαίες με το ουράνιο τόξο.

Με την παρέμβαση της ΕΛΑΣ, τα άτομα μετά από λίγη ώρα οπισθοχώρησαν και τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη συνέχεια σε ελέγχους ατόμων.

Χαρακτηριστικά, ένας ανήλικος 14 ετών που φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια, μόλις τον εντόπισε η αστυνομία και λίγο πριν την προσαγωγή του, έβαλε τα κλάματα.

Οι εντάσεις γρήγορα εξομαλύνθηκαν και κατάφερε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η μεγάλη συναυλία στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Thessaloniki Pride 2022: Η Θεσσαλονίκη ντυμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου γιόρτασε με κεντρικό σύνθημα το «Μάθημα Αποδοχής» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Thessaloniki Pride 2022, Θεσσαλονίκη, Μάθημα Αποδοχής,Thessaloniki Pride 2022, thessaloniki, mathima apodochis