Έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις την κουζίνα σου πιο εύκολα και γρήγορα!

18:09 9/1/2021 - Πηγή: iPop

Το καθάρισμα του σπιτιού θέλει το χρόνο του και σίγουρα πολλές φορές είναι επίπονο για τις αρθρώσεις σου καθώς υπάρχουν δύσκολα σημεία που πρέπει να τρίβεις με τις ώρες. Αυτά τα έξυπνα tips θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις την κουζίνα του σπιτιού σου πιο εύκολα και γρήγορα από κάθε άλλη φορά!

Tips για να καθαρίσεις την κουζίνα πιο εύκολα και γρήγοραΚουζίνα

Ξεκίνα πάντα από την κουζίνα και δεξιόστροφα στο υπόλοιπο δωμάτιο. Τα μάτια της κουζίνας είναι συνήθως το πιο βρώμικο κομμάτι του δωματίου και γι’ αυτό καλύτερα είναι να

ξεκινάς πάντα από εκεί ώστε να φεύγει το δύσκολο κομμάτι πρώτο! Bonus: Πρώτα, πέρνα την επιφάνεια με ζεστό σαπουνόνερο.

Νεροχύτης

Το νεροχύτη καλό είναι να τον απολυμαίνεις καθώς μαζεύει τα μικρόβια από τα υπολείμματα του φαγητού που μένουν στην επιφάνειά του. Μάλιστα ο νεροχύτης λέγεται ότι έχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας σου! Πρώτα καθάρισε τον με ζεστό σαπουνόνερο και έπειτα ρίξε ξύδι και άστο να στεγνώσει.

Πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο των πιάτων σου είναι ίσως από τις αγαπημένες σου συσκευές καθώς πλένει όλα τα πιάτα για χατίρι σου! Ωστόσο καλό είναι μία φορά την εβδομάδα να το περνάς με μαγειρική σόδα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ώστε να μη μένουν κολλημένα τρόφιμα ή λεκέδες. Κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, μπορείς να προσθέσεις ένα τέταρτο φλιτζάνι χλωρίνης στον κανονικό κύκλο πιάτων για να σκοτώσεις τα βακτήρια.

Φούρνος

Αγάπα το φούρνο σου με τα ελαττώματα του! Σίγουρα δεν τον καθαρίζεις συχνά όμως είναι απαραίτητο. Χρησιμοποίησε για το εσωτερικό του ειδικά καθαριστικά για τα λίπη και θα λάμψει. Βγάλε τη σχάρα και τα ταψιά που ενδεχομένως αποθηκεύεις μέσα του και απολύμανε τα ώστε να γυαλίσουν!

Καθάρισε το σιφώνι του νεροχύτη

πρόκειται για μία ξεχωριστή δουλειά καθώς απαιτεί τη δική της προσοχή προκειμένου να αποφύγεις δυσάρεστες οσμές. Κόψε ένα λεμόνι και ρίξε το χυμό του στο συφώνι σου μαζί με λίγο αλάτι και μερικά παγάκια. Το λεμόνι θα φροντίσει τις δυσάρεστες οσμές και το αλάτι με τον πάγο θα καθαρίσει τα υπολείμματα.

Χρησιμοποίησε πανιά μικροϊνών

Ξέχνα τα χαρτιά κουζίνας και τις χαρτοπετσέτες και υιοθέτησε τα πανιά μικροϊνών. Όταν είναι βρεγμένα, απολυμαίνουν και καθαρίζουν δάπεδα, πάγκους, γυαλί και πλακάκια. Μπορούν ακόμα και να εξαλείψουν την ανάγκη για άλλα προϊόντα καθαρισμού. Είναι οικονομικά και πλένονται στο πλυντήριο! Τι άλλο να ζητήσεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις την κουζίνα σου πιο εύκολα και γρήγορα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα