Έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, όλες οι προληπτικές ενέργειες

20:49 16/1/2016 - Πηγή: iPop

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας καθώς οι άστατες καιρικές συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα την έξαρση του ιού της γρίπης.

Επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για τον ιό Η1Ν1 που δεν προσβάλει μόνο ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού αλλά και νέους.

Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να επισκέπτονται άμεσα το γιατρό τους μόλις εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα της γρίπης εκδηλώνονται απότομα συνοδεύονται από κυρίως ξηρό βήμα και έχουν διάρκεια έως και επτά ημέρες. Περιλαμβάνουν

υψηλό πυρετό, πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή και πονόλαιμο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατευτούμε.

Συστήνεται λοιπόν να αποφεύγουμε την επαφή με άτομα που νοσούν, να μένουμε στο σπίτι όταν είμαστε άρρωστοι, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, να καλύπτουμε με χαρτομάντιλο το στόμα και τη μύτη όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι χρειάζεται να αερίζουμε συχνά τους χώρους στους οποίους παραμένουμε τις περισσότερες ώρες.

The post Έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, όλες οι προληπτικές ενέργειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα