Στους 27 οι νεκροί από την επίθεση των τζιχαντιστών στην Μπουρκίνα Φάσο

17:01 16/1/2016 - Πηγή: iPop

Ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο απολογισμός των νεκρών από το μακελειό των τζιχαντιστών σε ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου, στην Μπουρκίνα Φάσο.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στη χώρα, Ζιλ Τιμπό οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 27.

Ο πρεσβευτής σημείωσε επίσης σε μήνυμά του στο Twitter ότι 150 άνθρωποι από 18 χώρες διασώθηκαν από τον τόπο της επίθεσης.

French special

forces near the Splendid hotel in Ouagadougou following an attack by Al-Qaeda linked gunmen @AFPphoto pic.twitter.com/PUwrn3iY5b

AFP news agency (@AFP) January 16, 2016

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ είχε καταδικάσει την επίθεση χαρακτηρίζοντας την «δειλή και ωμή» και είχε καλέσει το λαό της χώρας του να επιδείξει «θάρρος» και να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ είχε σημειώσει ότι βάσει προσωρινού απολογισμού οι νεκροί ανέρχονταν σε 23.

Οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά των τζιχαντιστών διήρκησαν περισσότερες από 12 ώρες ωστόσο συνεχίζονταν οι έρευνες στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Splendid και το εστιατόριο Cappuccino.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ.

#UPDATE: Siege over at main Burkina Faso hotel, at least 22 killed in jihadists' assaults https://t.co/83dyBjZCMZ pic.twitter.com/BeDXJeiBAa

AFP news agency (@AFP) January 16, 2016

Τη ζωή τους έχασαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και οι 4 δράστες , δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες.

The post Στους 27 οι νεκροί από την επίθεση των τζιχαντιστών στην Μπουρκίνα Φάσο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα