Αυτή η συμπεριφορά σου μπορεί να προκαλέσει λάθος διάγνωση από το γιατρό!

12:53 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Όπως για όλους τους επαγγελματίες, έτσι και για τους γιατρούς, υπάρχουν οι «εύκολοι» και οι «δύσκολοι» πελάτες. Το θέμα είναι ποιο είναι το κόστος της κάθε συμπεριφοράς.

Μια νέα μελέτη προτείνει ότι οι «δύσκολοι», αγενείς ασθενείς μπορούν να προκαλέσουν μια λάθος διάγνωση από μεριάς του γιατρού.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη διαπίστωσε ότι όταν ένας ασθενής είναι περίεργος, επιθετικός και υποτιμάει τις γνώσεις του γιατρού, τότε αυξάνονται κατά πολύ τα ποσοστά για κίνδυνο λάθος διάγνωσης.

Εάν μάλιστα η παραπάνω

συμπεριφορά συνδυαστεί και με συμπτώματα τα οποία απαιτούν μελέτη εις βάθος, τότε η πιθανότητα λάθους μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 42%!

Η πιθανότητα όμως για λάθος διάγνωση πέφτει στο 6%, όταν ο ασθενής είναι ευγενικός και ήρεμος και βοηθάει στο έργο του γιατρού.

Η έρευνα έγινε με την συμμετοχή 63 γιατρών, οι οποίοι βρίσκονταν στο τελευταίο έτος της εκπαίδευσής τους. Είναι τόσο δύσκολο να μείνουν ανεπηρέαστοι από τα συναισθήματά τους, προτείνει η μελέτη, που καλό θα ήταν οι γιατροί να ακολουθούν ψυχολογική εκπαίδευση.

Επικεφαλής γιατρός της μελέτης σχολίασε σχετικά:

Το ενδιαφέρον πολλών γιατρών μπορεί να μετατραπεί σε άγχος, αν αντιμετωπίσουν παράπονα, συνεχείς ερωτήσεις από μεριάς των ασθενών κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ή όταν οι πελάτες ζητούν εξετάσεις που στην πραγματικότητα είναι περιττές. Επίσης, πολλοί γιατροί δεν δέχονται πως τέτοιες καταστάσεις επηρεάζουν την κρίση τους. Αλλά είναι γεγονός πως την επηρεάζει, με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη

The post Αυτή η συμπεριφορά σου μπορεί να προκαλέσει λάθος διάγνωση από το γιατρό! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα