Έτσι θα είναι η ναυσιπλοΐα στο μέλλον

17:31 7/9/2014 - Πηγή: iPop

Όταν ακούς Rolls Royce τι σου έρχεται στο μυαλό; Μα φυσικά πλούτη, χλιδή, πολυτέλεια και εκπληκτικές δημιουργίες που μόνο αυτοκίνητα δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις. Πλέον, η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία είπε να βάλει το χεράκι της και στη ναυσιπλοΐα παρουσιάζοντάς μας πως θα είναι στο μέλλον οι γέφυρες ελέγχου των πλωτών σκαφών.

Πιο συγκεκριμένα η Rolls Royce, σε συνεργασία με τη φινλανδική ερευνητική οργάνωση VTT, παρουσίασαν ένα project για το πώς θα μοιάζουν

οι γέφυρες των πλοίων το 2025 αν αξιοποιήσουμε στο έπακρον τη σημερινή τεχνολογία. Όπως θα δεις κι εσύ στο 3D animation video, τίποτα δεν θυμίζει το σημερινό περιβάλλον μιας γέφυρας. Ο έλεγχος του σκάφους γίνεται μέσω μιας κεντρικής «διάφανης» οθόνης μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στο καπετάνιο να βλέπει τι γίνεται στο πλοίο του και παράλληλα τι γίνεται έξω από αυτό.

Σε αυτό το χώρο χειρισμού και ελέγχου επαυξημένης πραγματικότητας ο καπετάνιος απλά θα πατάει τις εντολές που θέλει να δώσει, όπως πατάει εφαρμογές σε ένα tablet. Για την ολοκλήρωσή του εγχειρήματος, αξιοποιήθηκαν δεδομένα που παρείχαν πλήρωμα και καπετάνιοι και υιοθετήθηκαν όλα τα ευρήματα από τεχνολογικές έρευνες για τον χειρισμό σκαφών. Μην σα κρατάμε άλλο σε αγωνία. Δες κι εσύ πως θα είναι η ναυσιπλοΐα στο μέλλον.

The post Έτσι θα είναι η ναυσιπλοΐα στο μέλλον appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα