Η γούνα του κουνελιού σου χρειάζεται περιποίηση

15:32 7/9/2014 - Πηγή: iPop

Ναι, είναι μύθος πως το κουνέλι δεν χρειάζεται περιποίηση. Οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε κουνέλι σαν κατοικίδιο, το αφήνουμε στην τύχη του καθώς θεωρούμε πως η γούνα του δεν χρειάζεται κάποια ειδική φροντίδα. Λάθος. Το κουνέλι μας όπως και κάθε κατοικίδιο χρειάζεται καλλωπισμό.

Οι νεκρές τρίχες που παραμένουν στη γούνα του μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα, οπότε πρέπει να τις απομακρύνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προμηθευτείς μια ειδική βούρτσα για αυτό το λόγο και όχι οποιαδήποτε άλλη. Το κουνελάκι σου θα το ευχαριστηθεί και με το παραπάνω

ενώ κι εσύ δεν θα πιστεύεις το πόσες νεκρές τρίχες θα βγάλεις από τη γούνα του.

Όπως και τα περισσότερα τρωκτικά έτσι και τα κουνέλια δεν έχουν καλή σχέση με το νερό εκτός από σπάνιες περιπτώσεις όπου απολαμβάνουν το μπάνιο. Θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιείς στεγνό αφρό καθαρισμού για να το πλύνεις χωρίς προβλήματα, ο οποίος είναι εξίσου αποτελεσματικός με το αφρόλουτρο. Βέβαια αν θες την πρώτη φορά, μπορείς να επιχειρήσεις να πλύνεις το κουνέλι σου με νερό. Αν δεις πως τρομάζει χρησιμοποίησε αφρό.

Μετά τον πλύσιμο θα πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικό στο πως θα σκουπίσεις τα μάτια του. Το τρίψιμο με χαρτί και νερό μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα καθώς τα μάτια του κουνελιού είναι πολύ ευαίσθητα. Προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό διάλυμα για τη συγκεκριμένη περιοχή που θα απομακρύνει τους λεκέδες που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια του λόγω της έντονης δακρύρροιας.

The post Η γούνα του κουνελιού σου χρειάζεται περιποίηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα