Εσύ πόσες αγκαλιές πήρες τον εαυτό σου σήμερα;

18:02 21/1/2022 - Πηγή: iPop

Οι αγκαλιές δημιουργούν ένα υπέροχο και μοναδικό συναίσθημα. Μία αγκαλιά μπορεί να ανεβάσει αμέσως τη διάθεσή σου, κάνοντάς σε να νιώσεις ασφάλεια και αγάπη. Μερικές φορές, ωστόσο, δεν υπάρχει κανείς τριγύρω για να σου δώσει αυτή την αγκαλιά που χρειάζεσαι και επιθυμείς, αλλά μήπως μας διαφεύγει κάτι σημαντικότερο από αυτό;

Μέσα στις δύσκολες και απαιτητικές μέρες της καθημερινότητας, με τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και το υπερφορτωμένο πρόγραμμα, έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να αυτομαστιγώνεται και να γίνεται ο πιο σκληρός κριτής. Εκείνη τη στιγμή, το μόνο που σκέφτομαι είναι

πως χρειάζομαι μία σφιχτή αγκαλιά από τα αγαπημένα μου πρόσωπα, λίγο πριν βάλω τα κλάματα από την πίεση και το άγχος. Αλλά δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ μέχρι σήμερα, γιατί μου δημιουργείται τόσο έντονα αυτή η ανάγκη; Γιατί θέλω μία αγκαλιά από ένα άλλο πρόσωπο, την ίδια στιγμή που η ίδια κάνω τον εαυτό μου να νιώθει άσχημα γι’ αυτό που είναι;

17+1 quotes για τις αγκαλιές που δεν μπορούμε ποτέ να χορτάσουμε!

Ένας είδος αγκαλιάς που ποτέ κανείς δεν κάνει!

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω βρει κάποια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, κι αν ψάχνεις για απαντήσεις, να είσαι σίγουρη πως δεν πρόκειται να τις βρεις στις γραμμές που ακολουθούν. Το μόνο που ξέρω είναι πως σου γράφω γιατί θέλω να εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου και να σου υπενθυμίσω πως αξίζεις.

Όταν περνάς μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, όταν βιώνεις κάποιο είδος πόνου ή απώλειας, όταν όλα πηγαίνουν λάθος, όταν νιώθεις μία κινητή καταστροφή, μη γίνεσαι πολύ σκληρή κριτής με τον εαυτό σου. Είναι μία συνήθεια που έχω πολύ έντονα στην καθημερινότητά μου. Αυτομαστιγόνομαι από το πιο μικρό πράγμα, μέχρι το πιο μεγάλο, ξεχνώντας πόσο σημαντική είμαι και τι έχω καταφέρει μέχρι τώρα.

Μερικές φορές, μια αγκαλιά είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τα πάντα στη ζωή καλύτερα! 

Επειδή, λοιπόν, δεν έχω κανέναν να μου τα πει όλα αυτά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς ένιωσα την ανάγκη να τα πω εγώ σε εσένα, σου υπενθυμίζω πως την σημερινή μέρα, αλλά και κάθε μέρα από εδώ και στο εξής, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου.

Ό,τι κι αν σου συμβαίνει σε αυτή τη ζωή, ό,τι κι αν έχεις κάνει, θέλω να παίρνεις μια βαθιά ανάσα και να σκέφτεσαι πως είσαι άνθρωπος, ένας απλός άνθρωπος και κάνεις λάθη.

Unsplash / Giulia Bertelli

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε εσένα, λοιπόν, που είσαι υπέροχη και όμορφη ό,τι κι αν σου έχει συμβεί. Να θυμάσαι πως όλα γίνονται για κάποιον λόγο κι ό,τι έχεις βιώσει είναι ανεξίτηλο, αλλά είναι το μέρος του εαυτού σου που σε κάνει ξεχωριστή. Γι’ αυτό αγάπησε τον εαυτό σου και πάρε τον μια αγκαλιά. Και το εννοώ!

Το να αγκαλιάζεις τον εαυτό σου μπορεί να σου ακούγεται κάπως περίεργο, ακόμα και λυπηρό, αλλά μην υποτιμάς την δύναμη αυτής της πράξης χωρίς να την δοκιμάσεις!

Πριν από πολλά χρόνια, όταν έκανα γιόγκα, η δασκάλα μου μας έλεγε πώς όταν σταυρώνουμε τα χέρια μας, σχηματίζοντας μια αγκαλιά στον εαυτό μας, μπερδεύουμε τον εγκέφαλό μας και τους υποδοχείς του πόνου, οπότε αυτόματα αισθανόμαστε πολύ καλύτερα!

Αν θέλεις να αγγίξεις κάτι πολύτιμο σήμερα…Αγκάλιασε τον εαυτό σου!

RUMI

Όταν αγκαλιάζεις τον εαυτό σου, λοιπόν, στέλνεις ένα ισχυρό μήνυμα στο σώμα σου και στον εγκέφαλό σου…«Είμαι εδώ μαζί σου, σε αγαπώ και είμαστε καλά». Το άγγιγμα, ακόμα και το δικό σου άγγιγμα, σίγουρα δε θα λύσει εντελώς τα προβλήματά σου, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να ανακουφιστείς από την ένταση και το άγχος σου.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσεις αδύναμη, ευερέθιστη ή κουρασμένη, το να αφιερώσεις λίγο χρόνο για μια σφιχτή αγκαλιά στον εαυτό σου, θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Μάθε πώς μπορείς να πάρεις τον εαυτό σου αγκαλιά:

Δίπλωσε τα χέρια σου γύρω από το σώμα σου, τοποθετώντας τα με τρόπο που να αισθάνεσαι φυσικά και άνετα. Αγκάλιασε τον εαυτό σου και ευχαρίστησέ τον που σε κρατά ζωντανή. Είδες πόσο απλό είναι;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εσύ πόσες αγκαλιές πήρες τον εαυτό σου σήμερα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα