Επιτέλους δικαίωση! Υπάρχει επιστημονική εξήγηση στο ότι θέλεις να δαγκώσεις το μωρό σου

14:40 30/5/2017 - Πηγή: iPop

Επιτέλους δικαίωση! Υπάρχει επιστημονική εξήγηση στο ότι θέλεις να δαγκώσεις το μωρό σου! Οι επιστήμονες το αποκαλούν «cute aggression» (Χαριτωμένη επιθετικότητα)
και η εσωτερική μάχη είναι πραγματική!

«Πωωωω τι πατουσάκια είναι αυτά θέλω να τα δαγκώσω» δεν υπάρχει έστω και μία πιθανότατα να μην έχει περάσει από το μυαλό σου αυτή η σκέψη βλέποντας ένα μωράκι, πόσο μάλλον το δικό σου μωράκι!

Καλά, όχι κανονικό δάγκωμα ώστε να φύγει κομμάτι ή να μείνει σημάδι στο μωρό αλλά μία διακριτική δαγκωνιά!


Ή έστω να του ζουλίξεις λίγο

το μουτράκι του!


Ευτυχώς για όλους εμάς οι ερευνητές λένε ότι δεν είμαστε αρρωστημένα μυαλά και το αποδεικνύουν με επιστημονικά δεδομένα!

Αυτό το φαινόμενο έχει ονομασία, και προφανώς, έναν κοινωνιολογικό σκοπό. Συνήθως γνωστή ως χαριτωμένη επιθετικότητα, οι «μικρές εκφράσεις» μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, σύμφωνα με τα ευρήματα των ψυχολογικών επιστημόνων του Πανεπιστημίου Yale.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Oriana Aragon εξήγησε το φαινόμενο στο BuzzFeed Life: «Ρυθμίζουμε τα συναισθήματα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μερικές φορές προσπαθούμε να επανεξετάσουμε την κατάσταση. Μερικές φορές προσπαθούμε να βγάλουμε τα συναισθήματά μας με καθαρή θέληση. Μ’ αυτή τη νέα ανακάλυψη, διαπιστώνουμε ότι μερικές φορές ανταποκρινόμαστε με την αντίθετη έκφραση από αυτό που αισθανόμαστε και αυτό φαίνεται να μας βοηθά να μας εξισορροπήσει».

Έτσι, αν θέλεις να γονατίσεις μπροστά στο χαριτωμένο πρόσωπο του μωρού επειδή κυριολεκτικά δεν μπορείς να αντέξεις πόσο χαριτωμένο είναι, σύμφωνα με τη νέα μελέτη η επιθυμία να δαγκώσεις είναι ο περίεργος τρόπος να χειριστείς την χαρά που νιώθεις και τον θαυμασμό.

The post Επιτέλους δικαίωση! Υπάρχει επιστημονική εξήγηση στο ότι θέλεις να δαγκώσεις το μωρό σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα