Επιτέλους, άσκηση για όλους: Γυμναστείτε με ύπνο!(Vid)

16:56 29/4/2017 - Πηγή: iPop

Ναι δεν πρόκειται για φάρσα. Εμείς το λέγαμε χρόνια αλλά κανένας δεν μας άκουγε! Η «υπνάσκηση» ή «υπναστική», είναι ένας τρόπος άσκησης με τη βούλα των ειδικών πλέον.

Πόσες φορές δεν είστε «κομμάτια» από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, από το λιγοστό ύπνο λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και από την επιθυμία σας να τα προλάβετε όλα μαζί;

Όλα τα παραπάνω, σας οδηγούν στο να πάρετε λάθος αποφάσεις σχετικά με τη διατροφή σας, με το πως θα πρέπει να γυμνάζεστε σωστά και πότε θα ξεκουράζετε το κορμί και το μυαλό σας.

Ο David Lloyd, γυμναστής από την Αγγλία, έπιασε το νόημα και έβαλε πρώτος στα γυμναστήριά του στο Λονδίνο και τη Γλασκώβη μάθημα με «υπνάσκηση», το επονομαζόμενο “napecise”.

Η εκτέλεση του προγράμματος είναι πανεύκολη. Τι κάνουν οι γυμναζόμενοι στο συγκεκριμένο μάθημα; Κοιμούνται 45 λεπτά σε μονά κρεβάτια, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γυμναστηρίου.

Η λογική είναι απλή όπως εξηγεί ο ίδιος. Ένας ύπνος 45 λεπτών το μεσημέρι, ξεκουράζει το μυαλό και την καρδιά, βοηθώντας στις σωστές αποφάσεις για το τι να φας, αν είναι ξεκούραστο το κορμί σου για να γυμναστείς στη συνέχεια ενώ παράλληλα τονώνει την ψυχολογία σου και καις και κάποιες θερμίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν κοιμάται ο άνθρωπος καίει μυϊκή μάζα για να λειτουργήσει ο οργανισμός αφού για οποιαδήποτε διαδικασία χρειάζεται «καύσιμο» το ανθρώπινο σώμα. Τα ποσοστά βέβαια που καίει ο οργανισμός στον ύπνο είναι ελάχιστα αφού δεν υπάρχει αεροβίωση. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να τρώμε κάτι που περιέχει πρωτεΐνη πριν κοιμηθούμε και είναι λάθος να μην τρώμε το βράδυ.

Προσοχή, δεν το δένουμε «σκοινί κορδόνι», ότι αν φάμε 5 σουβλάκια και πέσουμε για ύπνο θα σηκωθούμε με κοιλιακούς. Σωστές αποφάσεις θα μας κάνει να πάρουμε ο μεσημεριανός ύπνος. Όπως και να έχει εμείς θα το δοκιμάσουμε, αφού μπορείς να γυμναστείς κατά αυτόν τον τρόπο εύκολα και από το σπίτι.

The post Επιτέλους, άσκηση για όλους: Γυμναστείτε με ύπνο!(Vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα