Έπεσε το κινητό σου στο νερό; Όσα πρέπει να κάνεις για να το σώσεις!

15:38 28/6/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως έπεσε και το δικό σου κινητό στο νερό; Μην πανικοβάλλεσαι, αν δράσεις γρήγορα το κινητό σου μπορεί να σωθεί. 

Φυσικά και το να σωθεί εξαρτάται πάντα κι από τις αντοχές του, καθώς κι από το πόση ώρα έμεινε στο νερό. Για παράδειγμα αν έπεσε στη θάλασσα τα πράγματα είναι πιο σκούρα απ’ το να ακούμπησε σ’ ένα τραπέζι γεμάτο νερά και το τράβηξες κατευθείαν.

Ωστόσο, τι πρέπει να κάνεις αν έπεσε το κινητό στο νερό; 

Κανόνας: Μόλις πιάσεις το κινητό στα χέρια σου, σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να το ανοίξεις γιατί απλά

θα καταφέρεις να το βραχυκυκλώσεις απ’ το νερό που έχει μπει μέσα και θα καούν τα πάντα! Άσε το κινητό του να στεγνώσει καλά πριν δοκιμάσεις να το χρησιμοποιήσεις και πάλι.

Εξαφάνισε τις γρατζουνιές απ’ την οθόνη του κινητού σου! 

Τι πρέπει να κάνεις;Σκούπισέ το όσο πιο καλά μπορείς το συντομότερο.Βγάλε την μπαταρία, καθώς και ό,τι αξεσουάρ μπορεί να βγει, όπως θήκη, ακουστικά ή ό,τι άλλο είναι περιττό κι έχεις προσθέσει στο κινητό σου. Αν η μπαταρία, όμως, δεν είναι αφαιρούμενη απενεργοποίησε αμέσως το κινητό σου.Αν η συσκευή αντί για νερό έπεσε σε άλλα υγρά όπως χυμό, αναψυκτικό κ.λπ., τα οποία θ’ αφήσουν υπολείμματα με αποτέλεσμα να «κολλάνε» όταν στεγνώσουν, ξέπλυνέ την με καθαρή αλκοόλη.Τύλιξε το κινητό σου με χαρτί κουζίνας και σκούπισέ το καλά για να στεγνώσει όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλα τα σημεία. Μην το βγάλεις στον ήλιο και μην το κάνεις με το πιστολάκι για να στεγνώσει σε καμία περίπτωση, θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.Βάλε το κινητό σου σ’ ένα σακουλάκι με ρύζι και κλείσε το αεροστεγώς. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν αυτό δουλεύει ή όχι, αλλά το σίγουρο είναι ότι το ρύζι θ’ απορροφήσει μερικά απ’ τα υγρά και ξέρεις ήδη ότι δεν θα το βλάψει. Άσε το κινητό στο σακουλάκι για τουλάχιστον 24 ώρες.Αν η συσκευή σου δεν έχει φτιάξει ακόμα, άνοιξέ την προσεκτικά και καθάρισέ την.

Από εκεί και πέρα να εύχεσαι ότι θα φτιάξει το συντομότερο. Αν πιστεύεις, όμως, ότι η βλάβη είναι μεγάλη κι έπεσε σε πολύ νερό, πήγαινε στο κοντινότερο κατάστημα επισκευής κινητών και άφησέ το να στο καθαρίσουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Μπήκες με το κινητό στη θάλασσα; Να τι πρέπει να κάνεις αμέσως!

Photo: Unsplash/ alex bracken

Το άρθρο Έπεσε το κινητό σου στο νερό; Όσα πρέπει να κάνεις για να το σώσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα