Επεκτείνεται η Αττική Οδός: Φτάνει Ραφήνα και Βουλιαγμένης

09:44 9/9/2020 - Πηγή: iPop

Επεκτείνεται η Αττική Οδός και πάει μέχρι Ραφήνα, Βουλιαγμένης, αλλά και Εθνική Οδό. Αναλυτικά το πώς θα μεγαλώσει ο αυτοκινητόδρομος.

Το υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζει πυρετωδώς επεκτάσεις με μεγάλη επενδυτικό ενδιαφέρον και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα έχουν την ίδια επιτυχία που έχει και η σημερινή μορφή του άξονα.

Προχωρημένη θεωρείται η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης στην Εθνική Οδό, ενώ και η επέκταση προς τη Ραφήνα βρίσκεται στη διαδικασία της μελέτης.

Επεκτείνεται η Αττική Οδός μέχρι Βουλιαγμένης

Παράλληλα, υπάρχει

σχέδιο για επέκταση της Αττικής Οδού μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της λεγόμενης “Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης” μήκους περίπου 3χλμ.

Η εν λόγω σήραγγα θα ξεκινά από την Κατεχάκη και θα καταλήγει χωρίς εξόδους, στη Λ.Βουλιαγμένης, στο ύψος του Αγίου Δημητρίου, κοντά στον ομώνυμο σταθμό Μετρό.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν κι άλλες επεκτάσεις που έχουν προταθεί και θα κριθούν ανάλογα με την στρατηγική που θα ακολουθήσει το υπουργείο Μεταφορών, δηλαδή είτε θα ενταχθούν στο πακέτο επεκτάσεων είτε θα υλοποιηθούν σε ανεξάρτητο χρόνο. Μια απ’ αυτές τις σκέψεις είναι η σήραγγα Αργυρούπολης που ενώνει την περιοχή της επένδυσης του Ελληνικού με το Κορωπί και συνεπώς με το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Τι θα γίνει με την υπάρχουσα Αττική Οδό;

Η σύμβαση παραχώρησης λήγει το 2024. Όπως δείχνουν όλα μέχρι στιγμής, ο διαγωνισμός για τη νέα σύμβαση παραχώρησης θα παραμείνει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Επομένως, πιθανότατα θα δούμε παράλληλους διαγωνισμούς, έναν για τη νέα σύμβαση της Αττικής Οδού και έναν για τις άλλες επεκτάσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επεκτείνεται η Αττική Οδός: Φτάνει Ραφήνα και Βουλιαγμένης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα