Επεισόδια στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα- Τα παιδιά απάντησαν με μια αγκαλιά- Videos

17:02 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμα μια φορά στο Ωραιόκαστρο την Παρασκευή. Συγκεντρωμένα εκτός του σχολείου άτομα αλυσοδέθηκαν για να αποτρέψουν την είσοδο προσφυγόπουλων στον χώρο. Την απάντηση στις φωνές τις οποίες θέλουν να κρατήσουν τα προσφυγόπουλα μακριά από την εκπαίδευση έδωσαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου οι οποίοι τα υποδέχτηκαν με χαρά αλλά και αρκετοί γονείς οι οποίοι τα χειροκροτούσαν όταν κατέβαιναν από το λεωφορείο.

Περίπου 15 άτομα, μέλη της αυτοπροσδιοριζόμενης ως «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» επιχείρησαν να αλυσοδεθούν

μπροστά από την αυλόπορτα του σχολείου με στόχο να αποτρέψουν την είσοδο των προσφυγόπουλων, κάτι το οποίο δεν κατάφεραν τελικά, καθώς στο σημείο υπήρχε και διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως κατέγραψε και η κάμερα του oraiokastro24.gr προχώρησαν στην προσαγωγή ενός άνδρα, που επιχείρησε να ανέβει την καγκελόπορτα του σχολείου.

Οι μικροί, όμως, μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου υποδέχτηκαν με τραγούδια και με χειροκροτήματα τα εννέα προσφυγόπουλα, τα οποία διαμένουν στην Δομή φιλοξενίας Δερβενίου- Αλεξίλ και έκαναν προς τιμήν τους μια εκδήλωση.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

Το περιστατικό της διαμαρτυρίας σχολίασε ο κ. Παντής ο οποίος έκανε λόγο για «μεμονωμένη αντίδραση» και εξήγησε: «Δεν γνωρίζω αν αυτά τα άτομα ήταν γονείς ή κάτοικοι, αλλά πρόκειται για μεμονωμένη αντίδραση. Το πρόγραμμα προχωράει κανονικά, τα παιδιά μπήκαν στις αίθουσες, έγινε μία ωραία γιορτή, δώσανε στα παιδιά δώρα. Κάθε μέρα ανοίγει ένα ή και περισσότερα σχολεία. Μέχρι το τέλος του μήνα το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί και όλα τα παιδιά των προσφύγων θα έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι μία νίκη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε φασιστικές και ακραίες αντιλήψεις».

Σε δηλώσεις προέβη και ο κ. Ανανιάδης σημείωσε ότι «κάποιοι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου ήταν αντίθετοι και στην τελετή υποδοχής και στη λειτουργία της ΔΥΕΠ», ενώ πρόσθεσε «σε άλλα σχολεία είχαν υπάρξει αντίστοιχες αντιδράσεις, που αντιμετωπίστηκαν στη συνέχεια και όταν κρίθηκε αναγκαίο υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα».

Διαβάστε επίσης:

Γονείς στο Ωραιόκαστρο κλειδώνουν την πόρτα του σχολειού στα προσφυγόπουλα

The post Επεισόδια στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα- Τα παιδιά απάντησαν με μια αγκαλιά- Videos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα