«Λογική» θεωρεί την υπάρξη δυσκολιών στο Κυπριακό η Κομισιόν

16:08 17/2/2017 - Πηγή: iPop

«Λογικό» χαρακτηρίζει το να υπάρχουν δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό η Κομισιόν μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου της.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μίλησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ο οποίος αναφέρθηκε στα «καυτά» ζητήματα των ημερών.

Όταν ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ερωτήθηκε για το Κυπριακό και συγκεκριμένα για τις διαπραγματεύσεις του σχετικά με τη λύση

του Κυπριακού εξήγησε, πως «είναι λογικό να αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει την αποχώρηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Mustafa Akıncı και τόνισε:

Οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού είναι όντως δύσκολες και είναι φυσικό να υπάρχουν υψηλά και χαμηλά σημεία κατά τη διάρκειά τους

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου εξήγησε, πως η Επιτροπή «συνεχίζει να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να ξεπεράσουν αυτό το περιστατικό και να συνεχίσουν το συντομότερο τις διαπραγματεύσεις, ώστε να βρεθεί μία λύση το συντομότερο δυνατό» και υπογράμμισε, πως «εάν όλοι εργαστούν σκληρά, η λύση είναι δυνατή».

Νωρίτερα την Παρασκευή, την αποχώρηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη από την συνάντηση την οποία είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Κύπρου σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο Akıncı είχε πρόθεση να αποχωρήσει».

Διαβάστε επίσης:

Απαντήσεις για την αποχώρηση Akıncı δίνει ο Χριστοδουλίδης

The post «Λογική» θεωρεί την υπάρξη δυσκολιών στο Κυπριακό η Κομισιόν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα