Εντοπίσθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir- Τα πρώτα στοιχεία για τα θύματα

15:56 19/5/2016 - Πηγή: iPop

Εντοπίσθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δύο κομμάτια βρέθηκαν 230 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Πρόκειται για δύο μεγάλα πορτοκαλί κομμάτια από το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MSR 804, A320 το ένα είναι μακρόστενο και το άλλο παραλληλόγραμμο και εντοπίσθηκαν από τις Αιγυπτιακές αρχές. Λόγω του χρώματος θεωρείται ότι είναι σωστικά μέσα τα οποία ενεργοποιήθηκαν την ώρα της πτώσης.

Μέχρι

στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από ποια κομμάτια του αεροπλάνου προέρχονται τα κομμάτια.

Βρέθηκαν κι άλλα κομμάτια του αεροσκάφους:

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ έχουν επίσης εντοπισθεί πλαστικά αντικείμενα με σκοινιά μόλις στα 50 μίλια από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε ακριβώς στις 16:30 «ότι εντοπίστηκαν πλαστικά αντικείμενα με σκοινιά, 50 μίλια από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών».

Να επισημανθεί πως τα ευρήματα εντοπίστηκαν στις 15:20 το μεσημέρι και επαναβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν αντικείμενα σε νεότερη οπτική παρατήρηση λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:25.

Οι πρώτες πληροφορίες για τα θύματα:

Μεταξύ των επιβατών της πτήσης EgyptAir 804 οι οποίοι αγνοούνται ήταν και ένας φοιτητής ο οποίος εκπαιδευόταν σε μια γαλλική στρατιωτική σχολή. Ο φοιτητής κατευθυνόταν στο οικογενειακό σπίτι του στο Τσαντ για να θρηνήσει το χαμός της μητέρας του.

Αξιωματικός από την πρεσβεία του Τσαντ στο Παρίσι, Muhammed Allamine, είπε πως ο άνδρας «επρόκειτο να δώσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του». Ο Allamine είπε ο φοιτητής, ο οποίος δεν έχει εντοπιστέι ακόμα, ήταν φοιτητής στην στρατιωτική ακαδημία Saint-Cyr της Γαλλίας.

Ένας άλλος επιβάτης της πτήσης ήταν ένας αιγύπτιος ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του μετά από ιατρική περίθαλψη στη Γαλλία, σύμφωνα με δύο σοκαρισμένος φίλους του οι οποίοι έσπευσαν στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού. «Ραγίζει την καρδιά μου», είπε ο Madji Samaan φίλος του αγνοούμενου.

Αιγύπτιος υπουργός επισήμανε πως είναι πιο πιθανό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας παρά τεχνικής βλάβης.

Τρομοκρατική επίθεση βλέπουν οι ρώσικες μυστικές υπηρεσίες:

Σύμφωνα με το διευθυντή της FSB θεωρείται είναι πολύ πιθανό η συντριβή του μοιραίου Airbus να προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση.

«Δυστυχώς, ένα νέο δυστύχημα με αεροσκάφος αιγυπτιακών αερογραμμών σημειώθηκε σήμερα. Πολύ πιθανό τρομοκρατική επίθεση να προκάλεσε το θάνατο 66 ανθρώπων από 12 χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπορτνίκωφ σε ομιλία του στο συμβούλιο των επικεφαλής ασφαλείας και ειδικών υπηρεσιών.

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επιβεβαίωσε τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir ενώ κατά τη διάρκεια της δικής του συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσε πως το αεροσκάφος φαίνεται να έχει χαθεί.

Ο Πρόεδρος της Αμερικής ενημερώθηκε και αυτός για το συμβάν.

O Πρωθυπουργός της Αιγύπτου και Γάλλος εμπειρογνώμονας σημειώνουν πως θεωρείται πολύ πιθανό το σενάριο η συντριβή του να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια. Την ίδια στιγμή οι έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση MS804 συνεχίζονται, χωρίς να έχουν βρεθεί ίχνη του, δηλώνουν οι ελληνικές αρχές.

Εκτιμήσεις για ατύχημα στο πιλοτήριο:

Ο αναλυτής Πολ Τσαρλς τόνισε στο BBC πως από τη στιγμή που το αιγυπτιακό Airbus φαίνεται πριν την συντριβή να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να σημειώθηκε κάποιο ατύχημα στο πιλοτήριο.

Ο αναλυτής επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης δήλωσε πως το πιθανότερο είναι «ο πιλότος να ενεπλάκη κατά κάποιο τρόπο σε ένα ατύχημα στο πιλοτήριο».

Το αεροσκάφος έκανε στροφή 90 μοιρών προς τα αριστερά και στη συνέχεια περιστροφή 360 μοιρών προς τα δεξιά, πριν πραγματοποιήσει βουτιά 22.000 ποδών.

Τι είπε ο Φρ. Ολάντ;

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε πως καμία εκδοχή για τα αίτια της τραγικής απώλειας του αεροπλάνου δεν μπορεί να αποκλεισθεί και έκανε λόγω για συντριβή.

Να τονισθεί πως όπως έκανε γνωστό η γαλλική Δικαιοσύνη ήδη άρχισε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας:

«Η πτήση MSR 804, A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 02:24 πμ τοπική ώρα. Αναγνωρίσθηκε και εξουσιοδοτήθηκε από τον αρμόδιο ελεγκτή εναερίου κυκλοφορίας, για την πορεία της πτήσης του. Στις 02:48 πμ μεταβιβάζεται στον επόμενο τομέα ελέγχου και εξουσιοδοτείται από τον αρμόδιο ελεγκτή, για το σημείο εξόδου από το FIR Αθηνών. Ο πιλότος ήταν ευδιάθετος και ευχαρίστησε στα ελληνικά.

Στις 03:27 πμ το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος για μεταβίβαση επικοινωνίας και ελέγχου από το FIR Αθηνών στο FIR Καΐρου. Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις το αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε, οπότε ο ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας κάλεσε στη συχνότητα κινδύνου, χωρίς απόκριση από την πλευρά του αεροσκάφους. Στις 03:29 βρίσκεται πάνω στο σημείο εξόδου. Στις 03:29:40 πμ χάνεται το στίγμα του αεροσκάφους από το ραντάρ περίπου 7 ΝΜ νότια/νοτιοανατολικά από το σημείο ΚUMBI, εντός του FIR Καΐρου. Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας για πιθανό εντοπισμό στόχου, χωρίς αποτέλεσμα. Στις 03:45 πμ ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης μέσω ΕΚΣΕΔ, ΕΚΑΕ και ΚΕΝΑ, με παράλληλη ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Καΐρου».

Πάνος Καμμένος: «Το αεροσκάφος φέρεται να έχει χαθεί»

Συνέντευξη Τύπου για το τραγικό συμβάν παρέθεσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχουν τελεσφορήσει αλλά δήλωσε πως το αεροσκάφος φέρεται να έχει χαθεί.

Ζητήσαμε συνδρομή από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις για δορυφορικό υλικό και άλλες πληροφορίες. Ενημερώνουμε συνεχώς την αιγυπτιακή πλευρά, καθώς η Αίγυπτος είναι φίλη και σύμμαχος χώρα, με την οποία έχουμε εφαπτόμενους εναέριους χώρους

Τι επισημαίνει η Αίγυπτος;

Η Αίγυπτος κάνει λόγο για «πτώση» σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Our last recorded point of contact with #MS804 is 33.6757, 28.7924 at 36,975 feet.https://t.co/6tH4GQzOWU pic.twitter.com/y14vnYgOth

— Flightradar24 (@flightradar24) May 19, 2016


Η αιγυπτιακή διπλωματία επισήμανε πως ότι τα υπουργεία Εξωτερικών Αιγύπτου και Γαλλίας αντήλλαξαν συλλυπητήρια για την απώλεια του αεροσκάφους και συμφώνησαν να διερευνήσουν από κοινού τι συνέβη.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κινητοποιήσει εναέρια και πλωτά μέσα τα οποία ερευνούν νοτίως της νήσου Καρπάθου χωρίς όμως, να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις επιχειρήσεις διάσωσης για το αεροσκάφος της EgyptAir:

Την είδηση πως οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν για την εξαφάνιση του αεροσκάφος της της EgyptAir το Κάιρο επιβεβαίωσε στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου ο Διοικητικής της Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας, Κώστας Λιντζεράκος.

Την ίδια στιγμή οι ειδικοί εκτιμούν το γεγονός ότι οι πιλότοι δεν είχαν χρόνο να εκπέμψουν σήμα κινδύνου σημαίνει ότι κάτι αιφνιδιαστικό συνέβη στο αεροσκάφος.

Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί ποδός με στόχο να λυθεί το μυστήριο για το αεροσκάφος. Στις 10:45 οι Αιγυπτιακές Αρχές επιβεβαίωσαν πως το αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς, όμως, να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Δεν αποκλείσει καμία εκδοχή ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Σερίφ Ισμαήλ:

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τους που οδήγησαν στην απώλεια του στίγματος της πτήσης MS804 αφήνει ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Σερίφ Ισμαήλ.

Ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση που έγινε από το πρακτορείο Reuters δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο και της τρομοκρατικής επίθεσης.

Τι δήλωσε ο Διοικητικής της Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας;

Συγκεκριμένα, ο Κ. Λιντζεράκος ο οποίος μίλησε στο Live U της Πόπης Τσαπανίδου επισήμανε πως το αεροσκάφος εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο πέντε λεπτά πριν τις τρεις τα ξημερώματα και εξήλθε κανονικά στις 3:26.

Όπως δήλωσε ο Διοικητικής της Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ενώ τόνισε:

Το σήμα του αεροσκάφος χάθηκε 7 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, αφού δηλαδή είχε εξέλθει από την Ελλάδα

Παράλληλα, επισήμανε πως οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν πως το αεροσκάφος χάθηκε τις αρχές του Καΐρου.

Να θυμίσουμε πως το αεροσκάφος της EgyptAir είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι κι είχε προορισμό το Κάιρο.

Πρόκειται για την πτήση MS804, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία μετέφερε 66 άτομα- 56 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος.

Οι εθνικότητες των επιβατών:30 Αιγύπτιοι15 Γάλλοι2 Ιρακινοί1 Βρετανός1 Βέλγος1 από το Κουβέιτ1 από τη Σαουδική Αραβία1 Σουδανός1 Αφρικανός1 Πορτογάλος1 Αλγερινός1 Καναδός

The post Εντοπίσθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir- Τα πρώτα στοιχεία για τα θύματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα