Ένα ψυχολογικό τρικ για να κάνεις reboot για τον Χειμώνα

20:38 8/9/2017 - Πηγή: iPop
Το Καλοκαίρι έχει τελειώσει, τα σχολεία ξεκινάνε και η δουλειά ξαναρχίζει για τα καλά! Εάν αισθάνεσαι ότι κάνεις ένα ανανεωμένο, νέο ξεκίνημα δεν είσαι ο μόνος! Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι «ο Σεπτέμβριος είναι ο νέος Ιανουάριος» όταν πρόκειται για τον καθορισμό στόχων.

Στην πραγματικότητα, μελέτες διαπιστώνουν ότι η εγγραφή σε προγράμματα απώλειας βάρους αυξάνεται κατά το Φθινόπωρο, μαζί με τις online

αναζητήσεις για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας.

Η ψυχολογία της νέας αρχής

Ο Σεπτέμβριος είναι μια δημοφιλής εποχή για την επανεμφάνιση και την ανανέωση των κινήτρων λόγω του «φρέσκου αέρα». Μ’ απλά λόγια, αυτή η αρχή υποδηλώνει ότι είναι ευκολότερο να υιοθετήσουμε τις συνήθειες στα φυσικά σημεία μετάβασης.

Μια νέα αρχή μπορεί να σηματοδοτηθεί από μια ευκαιρία, όπως τα γενέθλια ή ένα χρονικό ορόσημο, όπως η πρώτη του μήνα. Η αλλαγή των εποχών μπορεί επίσης να προσφέρει μια τέλεια ευκαιρία για αλλαγές.

Χρησιμοποιούμε την αρχή μιας νέας εβδομάδας, μήνα ή έτους ως δείκτη για ν’ αφήσουμε την προηγούμενη συμπεριφορά πίσω μας. Αυτά τα σημεία μετάβασης μας προσφέρουν «την ελευθερία να γίνουμε μια νέα, καλύτερη έκδοση του εαυτού μας».

Όμως, γιατί αντί να περιμένεις το νέο έτος για να θέσεις στόχους, γιατί να μην το κάνεις τώρα;

Ξεκίνησε παίρνοντας χρόνο για αυτο-αντανάκλαση. Ρώτησε τον εαυτό σου τα εξής:

Τι λειτουργεί καλύτερα στη δουλειά μου αυτή τη στιγμή;Σε ποιες βασικές διεργασίες θέλω να εστιάσω το επόμενο διάστημα;Τι θέλω ακόμα να πετύχω μέσα σ’ αυτό το έτος;

Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεις αφορμές για να παρατείνεις ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου που θα σε κάνει ευτυχισμένο.

Photo: Getty Images

Το άρθρο Ένα ψυχολογικό τρικ για να κάνεις reboot για τον Χειμώνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα