Φωτιά στη Ζάκυνθο: Κάηκε ένα σπίτι, εκκενώθηκαν δύο χωριά

18:26 15/9/2019 - Πηγή: iPop

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ζάκυνθο, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη από το πρωί της Κυριακής. Εκκενώθηκαν δύο χωριά ενώ στις φλόγες παραδόθηκε ένα σπίτι.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ζάκυνθο η οποία μαίνεται απ’ τις 11 το πρωί της Κυριακής. Εκκενώθηκαν τα χωριά Αγαλάς και Κερί. Ειδικότερα, οι Αρχές εκκένωσαν τις εισόδους των δύο χωριών και ενημέρωσαν τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες για τη φωτιά στη Ζάκυνθο, μια κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο και εκκενώθηκε νωρίτερα, παραδόθηκε στις φλόγες.

Για την εκκένωση χρησιμοποιήθηκαν

λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, ώστε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι με ασφάλεια. Παράλληλα, αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας όπου τρία λεωφορεία παρέλαβαν 120 άτομα περίπου που διέμεναν στο ξενοδοχείο και τα μετέφεραν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς και για την προστασία περιουσιών ενώ οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού επιχειρούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (5-6 μποφόρ) δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Συνολικά επιχειρούν 111 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 5 ομάδα πεζοπόρου, 4 Α/Φ, 2 Ε/Π και 2 PZL. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ. Την ίδια στιγμή,έχει ζητηθεί ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ericson, δυο αεροσκάφη πετζετέλ αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στη Ζάκυνθο και συνολικά επιχειρούν 111 #πυροσβέστες, 28 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 15, 2019

Παράλληλα, αυτήν την ώρα μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύονται με 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα καθώς και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταφέρονται με μεταγωγικό αεροσκάφος από την Θεσσαλονίκη.

Φωτιά και στο Λουτράκι

Να σημειωθεί πως ξέσπασε πυρκαγιά και στο Λουτράκι, συγκεκριμένα στην Περαχώρα. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ από νωρίς το πρωί της Κυριακή ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

Στο μεταξύ, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώθηκε ότι λόγω της πυρκαγιάς  ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον Άγιο Φανούριο έως τον Άγιο Γεώργιο.Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των οδηγών και για τη συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Στο μέτωπο της φωτιάς την περιοχή συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης ο Ελληνικός Στράτος με μηχανήματα έργου, εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ευτυχώς πλέον, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις. Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ με δεξαμενές έχει μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma στην κορυφογραμμή και «ασφαλίζει» την φωτιά στο βόρειο τμήμα της για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος να ξεφύγει προς τα Γεράνεια Όρη.

Σημειώνεται ότι από χθες το απόγευμα και για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα.

Photo: EUROKINISSI

Το άρθρο Φωτιά στη Ζάκυνθο: Κάηκε ένα σπίτι, εκκενώθηκαν δύο χωριά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτός, Ζάκυνθο | Εκκενώθηκαν,ektos, zakyntho | ekkenothikan