Εκτός ατζέντας βλέπει το «κούρεμα» ο Σταθάκης

11:44 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Την εκτίμηση πως είναι πολύ πιθανό το «κούρεμα» να μην βρίσκεται στην ατζέντα εξέφρασε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Tagespiegel» που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Όπως τόνισε στη συνέντευξη του ο Υπουργός Οικονομίας «υπάρχει μία σειρά από δυνατότητες, με τις οποίες μπορεί να καταστήσει κανείς το χρέος βιώσιμο» ενώ τόνισε:

Όλοι οι συμμετέχοντες εργάζονται αυτή τη στιγμή για πιθανές λύσεις, οι οποίες αφενός θα βοηθήσουν σε μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα

και αφετέρου θα γίνουν αποδεκτές από όλα τα μέρη

Ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε πως σύμφωνα με την προσωπική του άποψη στις πιθανές λύσεις συγκαταλέγονται «η χρονική διάρκεια μεμονωμένων δανείων, οι προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων, το ύψος των επιτοκίων και η προσαρμογή του ύψους των ποσών επιστροφής, ανάλογα με την ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ και στα ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει με την αποκάλυψη των διαλόγων Τόμσεν- Βελκουλέσκου, ο Υπουργός παρέπεμψε στη συμφωνία του Καλοκαιριού και συμφώνησε με τον Δ. Παπαδημούλη που το πρωί της Τετάρτης δήλωσε πως το Ταμείο έχει τη θέση «τεχνικού συμβούλου».

Παράλληλα, ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε πως η θέση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι «πρώτα να κλείσουν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα των χρεών μας».

Εστιάζοντας στην συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ο Υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι:

Η Κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια για να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις. Στόχος της προτεινόμενης μεταρρύθμισης είναι να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι μιλώντας για την διαπραγμάτευση πως θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Εκτός ατζέντας βλέπει το «κούρεμα» ο Σταθάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα