Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για το πόθεν έσχες του Τσίπρα

09:57 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Δεν έχει τέλος η κόντρα ΔΟΛ- Κυβέρνησης για το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, με «Τα Νέα» να δημοσιεύουν σήμερα, Τετάρτη, νέο άρθρο, στο οποίο γίνεται λόγος για συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και σ’ άλλη εταιρεία.

Συγκεκριμένα, «Τα Νέα» δημοσιεύουν έγγραφο, που όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, αποδεικνύει τη συμμετοχή

του Πρωθυπουργού και στην εταιρεία «Αγνάντι Ο.Ε.» μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.

Είναι ένα συμφωνητικό το οποίο φέρεται να υπεγράφη στις 11/10/10 ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα, Παππά και Καραμάνου, αλλά και της αδελφής του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Με το συγκεκριμένο συμφωνητικό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μεταβιβάζει στην αδελφή του το μερίδιό του στην εταιρεία έναντι 33.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός είχε την υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία στα «πόθεν έσχες» του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, και έπρεπε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το πόσο που εισέπραξε από τη μεταβίβαση, ωστόσο στις δηλώσεις του 2009, 2010 και 2011 δεν καταγράφεται ούτε η εταιρική του σχέση, ούτε και το ποσό των 33 χιλιάδων ευρώ».

Η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας πως: «Πιστοποιείται η συμμετοχή του Πρωθυπουργού σε τουλάχιστον μία ακόμα κατασκευαστική εταιρία. Σε αυτή φέρεται να μετέχει ο κ. Τσίπρας μέχρι τον Οκτώβριο του 2008, πράγμα που σημαίνει ότι θα όφειλε να το συμπεριλάβει στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης για το 2008 και το 2009. Παρόλα αυτά, σημειώνουν τα νέα, η εταιρεία αυτή δεν εμφανίζεται στο «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού».

Τα τρία ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα;Τι έγινε από το 2008 ως τον Ιανουάριο του 2010 όταν, σύμφωνα με τροποποίηση του καταστατικού της «Αγνάντι ΟΕ», ο Τσίπρας αποχώρησε πραγματικά από την εταιρεία;Αν αποχώρησε το 2010 _ γιατί δεν αναφέρεται η εταιρεία στις δηλώσεις του 2010 (χρήση 2009) και του 2011 (χρήση 2010);Τέλος, το 2008 ο κ. Τσίπρας ήταν εταίρος μόνο στην «Αγνάντι»; Ή μήπως και σε άλλη εταιρεία (ας πούμε την Γ.Τσίπρας & Α.Τσίπρας ΟΕ); Και πότε αποχώρησε από αυτήν; Μήπως αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2008; Αναγράφεται αυτό σε κάποια δήλωση;

Σημειώνεται πως το Μαξίμου εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση- απάντηση στο χθεσινό δημοσίευμα των «Νέων», το οποίο ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μέτοχος σε εταιρεία, την οποία δεν εμφάνιζε στο πόθεν έσχες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του επισύναψε δημοσίευμα των «Νέων» από το 2010, το οποίο ανέφερε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε δηλώσει κανονικά τις μετοχές του στην εταιρεία και την μετέπειτα αποχώρησή του.

Photo: Getty

The post Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για το πόθεν έσχες του Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα