Δέκα Iνδοί στρατιώτες αγνοούνται στα Ιμαλάια

18:46 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Δέκα Iνδοί στρατιώτες αγνοούνται στα Ιμαλάια, έπειτα από χιονοστιβάδα που χτύπησε τη στρατιωτική θέση τους, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ινδίας.

Οι άτυχοι στρατιώτες σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, παγιδεύτηκαν από χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε σε υψόμετρο περίπου 5.900 μέτρων, στα Ιμαλάια, κοντά στα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Αξίζει να

αναφερθεί, πως στην περιοχή, όπου εγκλωβίστηκαν οι άτυχοι στρατιώτες , βρίσκεται στρατιωτική βάση, καθώς η περιοχή, έχει αποτελέσει αντικείμενο συγκρούσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, με τους αρμόδιους στρατιωτικούς ωστόσο να δηλώνουν, πως πρόκειται για σημείο «αμελητέας στρατιωτικής σημασίας».

Σημειώνεται πως οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων, για τις οποίες χρησιμοποιούνται ελικόπτερα και σκυλιά της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους υπεύθυνους των αρχών ασφαλείας να δηλώνουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί για την τύχη των εννέα στρατιωτών και του ενός αξιωματικού, που υπηρετούσαν στην εν λόγω στρατιωτική βάση.

The post Δέκα Iνδοί στρατιώτες αγνοούνται στα Ιμαλάια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα