Έκκληση να παραμεριστούν οι διαφορές μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν απευθύνει ο Στάινμαϊερ

11:36 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Είναι αναγκαίο να παραμεριστούν όλες οι διαφορές μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν τόνισε σε συνέντευξη του την Τρίτη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild εξήγησε πως και οι δύο χώρες επιβάλλεται να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτος και σημείωσε επίσης:

Ελπίζω ότι η αναταραχή θα τερματισθεί σύντομα, η λογική θα επικρατήσει και το Ριάντ και η Τεχεράνη θα επικεντρωθούν σ” αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό ,

να εκτονώσουν τις στρατιωτικές συγκρούσεις, να προωθήσουν πολιτικές λύσεις στη Συρία, την Υεμένη και αλλού και έτσι να τραβήξουν το χαλί κάτω από το ISIS.

«Ολόκληρη η Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα η Σαουδική Αραβία και το Ιράν κατά κάποιον τρόπο μας χρωστούν» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η διεθνής κοινότητα εργάζεται εδώ και χρόνια για να φέρει την ειρήνη στις αλληλοσυνδεόμενες συγκρούσεις στην περιοχή».

Στο τέλος μάλιστα της συνέντευξης του ανέφερε:

Τώρα χρειαζόμαστε υπεύθυνους πρωταγωνιστές στην περιοχή οι οποίοι να ενεργούν υπεύθυνα, στο Ριάντ όπως και στην Τεχεράνη.
Αξίζει να τονιστεί πως η Σαουδική Αραβία έχει ήδη διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ιράν.

Η διακοπή ήλθε ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τις εκτελέσεις των 47 ατόμων στην Σαουδική Αραβία μια μέρα μετά την Πρωτοχρονιά.

Επίσης ανακοίνωσε πως διακόπτει και τις εναέριες μεταφορές με το Ιράν.

The post Έκκληση να παραμεριστούν οι διαφορές μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν απευθύνει ο Στάινμαϊερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα