To Κουβέιτ αποφάσισε να αποκηρύξει τους δεσμούς του με το Ιράν

11:35 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, με το Κουβέιτ να αποκηρύσσει τους δεσμούς του με το Ιράν.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το Κουβέιτ είναι η επόμενη χώρα που αποφασίζει να αποκηρύξει τους δεσμούς του και τις διπλωματικές σχέσεις του με το Ιράν, ανακαλώντας πρεσβευτή του από την Τεχεράνη, έπειτα από την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, με τις εκτελέσεις των 47 ατόμων μια μέρα μετά την Πρωτοχρονιά.

BREAKING: Kuwait recalls ambassador to Iran over Saudi mission attack – state media https://t.co/r5dud07TXRpic.twitter.com/c0lDwsNLX5

— RT (@RT_com) January 5, 2016

Υπενθυμίζουμε πως η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το τέλος των διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν την Κυριακή, ενώ την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε και τη διακοπή των εναέριων μεταφορών μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Σαουδική Αραβία προκειμένου να αποκαταστήσει τη σχέση της με το Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις Πρέσβη της Σ. Αραβίας στον ΟΗΕ επισημαίνει πως: «πολύ απλά, το Ιράν πρέπει να πάψει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων χωρών, συμπεριλαμβανόμενης και της δικής μας. Εάν το πράξουν αυτό, θα έχουμε ασφαλώς κανονικές σχέσεις με το Ιράν. Δεν είμαστε εκ γενετής εχθροί του Ιράν».

The post To Κουβέιτ αποφάσισε να αποκηρύξει τους δεσμούς του με το Ιράν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα