Εκδόθηκαν δύο άδειες για την Ολυμπιάδα | Ικανοποιημένη η «Ελληνικός Χρυσός»

16:03 13/9/2017 - Πηγή: iPop
Εκδόθηκαν οι δύο άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας απ’ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων μέσα στις επόμενες μέρες.

Με την πρώτη απόφαση τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, και επιτρέπεται «η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο -απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης

1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών».

Με τη δεύτερη, χορηγείται στην «Ελληνικός Χρυσός» άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, διάρκειας τριών ετών, με τον περιορισμό η ποσότητα του επεξεργαζόμενου μεταλλεύματος ετησίως να μην υπερβαίνει τις 400.000 τόνους, όπως και να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, τη συμμόρφωση προς τους κανονισμούς λειτουργίας και συντήρησης κ.ά.

Νωρίτερα, ο κ. Σταθάκης μετά από συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, δήλωσε πως θα δοθούν τρεις άδειες που θα επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία, ενώ το θέμα των Σκουριών θα μπει στη διαδικασία διαιτησίας.

Πάντως, μετά τις δηλώσεις του υπουργού, η Ελληνικός Χρυσός, δήλωσε ικανοποιημένη ωστόσο αναμένει άμεσα τις άδειες που εκκρεμούν.

Το άρθρο Εκδόθηκαν δύο άδειες για την Ολυμπιάδα | Ικανοποιημένη| Ικανοποιημένη η «Ελληνικός Χρυσός» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα