Έκανες λάθος στη δουλειά; Το #1 πράγμα που πρέπει να κάνεις!

16:31 30/8/2019 - Πηγή: iPop

Ένα λάθος στη δουλειά είναι ανθρώπινο, όπως είναι ανθρώπινο να στεναχωρηθείς, να νιώθεις ότι ντροπιάστηκες, να μην ξέρεις τι να πεις και τι θα σε βοηθήσει. Πώς μπορείς να το διαχειριστείς σωστά;

Ναι, τα λάθη είναι ανθρώπινα και όλοι τα κάνουμε και θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε. Και στη δουλειά των ονείρων σου θα τα κάνεις και θα νιώθεις την καρέκλα σου να… «τρίζει». Όμως, σίγουρα δεν είναι αυτό το νόημα.

Κάθε λάθος στη δουλειά πρέπει να είναι και ένα μικρό μάθημα και θα είναι αν το αντιμετωπίσεις σωστά και δεν το αφήσεις να σε καταβάλλει. Μπορεί να κάνεις από ανόητα λάθη μέχρι και

πιο σοβαρά και αυτό δεν μπορείς να το προβλέψεις. Μπορείς, όμως, να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στις κινήσεις σου μετά.

Έκανες λάθος στη δουλειά; Δες πώς να το διαχειριστείςΔέξου το

Κι αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο part. Δέξου το λάθος που έκανες. Όταν κάνεις ένα λάθος στη δουλειά, συνήθως παίρνεις θέση άμυνας και πρέπει να το κάνεις όταν αδικείσαι.

Αλλά όταν το λάθος είναι δικό σου, τότε δεν μπορείς να επιρρίψεις κάπου αλλού τις ευθύνες. Το δέχεσαι, απολογείσαι αν είναι απαραίτητο και δεν φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια για να μην επαναληφθεί.

Photo: Unsplash/BBH SingaporeΜην το αποφύγεις

Αν γνωρίζεις πως η στραβή θα συμβεί, μην προσπαθήσεις να το αποφύγεις και μη το «θάψεις». Απλά δέξου το. Γνωρίζεις πως δεν θα έχεις έτοιμη τη δουλειά μια συγκεκριμένη ημερομηνία; Πες με ειλικρίνεια στο αφεντικό σου ότι δεν προλαβαίνεις. Αν θεωρείς πως δεν τα πήγες καλά σε μια συνέντευξη για δουλειά, επειδή το μυαλό σου διαρκώς σκεφτόταν πολλά και ταυτόχρονα;; Μην τον ξανακάνεις.  Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε αδύναμα σημεία αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτά.

Μάθε από αυτό

Μέσα μια δουλειά μπορείς να βελτιωθείς σημαντικά και πρέπει να το κάνεις για τον εαυτό σου. Όταν κάνεις ένα λάθος κι αφού το έχεις αναλύσει, γνωρίζεις για την επόμενη φορά τι πρέπει να αποφύγεις και τι πρέπει να κάνεις διαφορετικά.

Πολλοί άνθρωποι δεν τα πηγαίνουν καλά με την πίεση και τον χρόνο και συνήθως όταν βιάζονται κάνουν λάθη. Σε αυτήν την περίπτωση, αφού γνωρίζεις ότι η πίεση και ο χρόνος είναι τα αδύναμα σημεία σου θα πρέπει με μικρά βήματα να τον διαχειριστείς καλύτερα, ώστε να μην αγχώνεσαι, να μη μειώνεται η παραγωγικότητά σου και να κάνεις λιγότερα λάθη!

Photo: unsplash/CoWomenΆφησέ το

Όλοι κάνουμε λάθη! Ένα λάθος στη δουλειά μπορεί να προκαλέσει το αίσθημα ντροπής, θυμό, νεύρα, πίεση απογοήτευση. Όπως κι αν έχει πρέπει να το αφήσεις πίσω σου και να προχωρήσεις. Μην αφήνεις ένα λάθος να σε κρατά πίσω στην καριέρα σου. Άλλωστε και αυτά είναι πολύτιμο μέρος της διαδικασίας μάθησης και εξέλιξης!

Διαβάστε επίσης:

Πώς να μην απογοητεύεσαι όταν ψάχνεις δουλειά

Photo: unsplash/Daniela Holzer

Το άρθρο Έκανες λάθος στη δουλειά; Το #1 πράγμα που πρέπει να κάνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα