Έκαναν Photoshop διάσημους πίνακες για να ταιριάξουν με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς

20:02 23/5/2014 - Πηγή: iPop

Οι γυναίκες στα εξώφυλλα των περιοδικών αποτελούν ένα πολύ ιδιαίτερο πρότυπο ομορφιάς, το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί στην πραγματική ζωή. Πρότυπα με μέση size zero, αψεγάδιαστη επιδερμίδα και πλούσια λαμπερά μαλλιά τα οποία απέχουν κατά πολύ από το πραγματικό μοντέλο γυναικών που θα συναντήσεις στους δρόμους. Αυτό ήθελε να αποδείξει και η Photo Editor Lauren Wade βάζοντας στο Photoshop

διάσημους πίνακες ώστε να ταιριάξουν με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς.

Jean Auguste Dominique Ingres, “Grande Odalisque”, 1814

Η Wade, αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν οι γυμνές μούσες καλλιτεχνών όπως ο Τιτσιάνο και Ραφαήλ είχαν εκτεθεί στις πιέσεις που δέχονται οι σημερινές γυναίκες μέσω των πρότυπων ομορφιάς. Έπαιξε, με το photoshop, μετατρέποντάς διάημους γυμνούς πίνακες από «Odalesque» σε «modelesque»

Ραφαήλ, «Τρεις Χάριτες», 1504-1505

Για να τονίσει η Wade το πόσο πολύ επεξεργασία επιδέχονται όλα τα μοντέλα στις φωτογραφήσεις –εξαφάνιση κυτταρίτιδας, μείωση περιφέρειας, αποχρωματισμός δοντιών κτλ πήρε πολύ κλασικά έργα και επεξεργάστηκε την δική τους εμφάνιση όπως θα έκανε αν επρόκειτο να κυκλοφορήσουν οι εικόνες στο εξώφυλλο κάποιου περιοδικού!

Τιτσιάνο , «Δανάη με τον Έρωτα», 1544 reimagined από Lauren Wade

Τα εντυπωσιακά GIFs δείχνουν χωρίς λόγια πόσο πολύ έχει αλλάξει η αντίληψη μας για το τι είναι όμορφο μέσα στο πέρασμα των αιώνων και ότι αυτή η ακραία ομορφιά που θαυμάζουμε σήμερα δεν είναι αληθινή!

Αν θες να δεις και τα υπόλοιπα πειραγμένα έργα μπες εδώ!

SOS!

Πάτα πάνω στις εικόνες για να δεις τα GIFs σε δράση και να δεις στην πράξη το πριν και το μετά!

The post Έκαναν Photoshop διάσημους πίνακες για να ταιριάξουν με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα