Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls

09:36 22/10/2016 - Πηγή: iPop

Υπό άκρα μυστικότητα φέρεται να ερευνάται εδώ καιρό η υπόθεση των capital controls από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες διερευνάται η τέλεση σοβαρότατων αδικημάτων.

Η έρευνα έχει διαταχθεί, όπως προαναφέρθηκε απ’ την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ είχαν προηγηθεί πολλές αναφορές πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν

για την οικονομική τους κατάσταση λόγω των capital controls, τα οποία επιβλήθηκαν με απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη και του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ερευνάται η τέλεση ποινικών αδικημάτων κακουργηματικού βαθμού, αλλά κι άλλων αδικημάτων, ανάμεσα στα οποία και τα «πολιτειακά», όπως και αυτό της «εσχάτης προδοσίας».

Προς το παρόν φαίνεται πως έχουν εξεταστεί 10 μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους είναι οικονομολόγοι και πολίτες. Οι μάρτυρες καλούνται να απαντήσουν εάν τα capital controls επιβλήθηκαν «εξ ανάγκης». Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει στα χέρια του απ’ τις αρμόδιες Αρχές τα σχετικά έγγραφα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως εάν βρεθούν οι ευθύνες για μέλη της Κυβέρνησης, τότε η έρευνα θα διακοπεί και θα διαβιβαστεί σχετική δικογραφία στην Βουλή.

The post Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα