Είσαι λάτρης της σοκολάτας; Ήξερες ότι η κατανάλωσή της μπορεί να σε κάνει εξυπνότερο;

13:08 2/1/2017 - Πηγή: iPop

Είσαι λάτρης της σοκολάτας και δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτήν; Έχεις βαρεθεί να σου λένε μην τρως πολύ σοκολάτα, γιατί έχει ζάχαρη και δεν κάνει καλό στον οργανισμό σου; Νέα έρευνα δείχνει γιατί πρέπει να τρώμε σοκολάτα πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουμε.

Αν θέλεις να βελτιώσεις την σωματική

και ψυχική σου υγεία, η επιστήμη προτείνει να τρως περισσότερη σοκολάτα. Πολλές έρευνες προτείνουν να γυμναζόμαστε αρκετά και να τρώμε υγιεινά. Η νέα αυτή έρευνα, όμως, έχει άλλη άποψη.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η συμβουλή του να τρώμε υγιεινά είναι σωστή. Όμως ξέρουμε καλά ότι το να τρεφόμαστε διαρκώς υγιεινά δεν είναι κάτι που μας ευχαριστεί, καθώς όλοι θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο.

Η Αυστραλιανή ερευνήτρια διατροφής, Georgina Crichton και οι συνεργάτες της έκαναν μια έρευνα από το 2001- 2006, χρησιμοποιώντας δείγμα από περίπου 1.000 ανθρώπους, μελετώντας τις διατροφικές τους συνήθειες και τις δίαιτες που ακολουθούν.

Τι ανακάλυψαν;

Μετά από προσεκτική ανάλυση οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια τροφή έκπληξη, μπορούσε να συμβάλει στην βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Ποια τροφή είναι αυτή; Μα φυσικά, η σοκολάτα.

Η ομάδα των ερευνητών παρατήρησε μια σύνδεση ανάμεσα στην εβδομαδιαία κατανάλωση της σοκολάτας και τη βελτιωμένη μνήμη και καλύτερη οργάνωση της μνήμης εργασίας, σάρωσης και παρακολούθησης. Με λίγα λόγια, η σοκολάτα φαίνεται να κάνει την εργασία του εγκεφάλου σου να λειτουργεί καλύτερα.

Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι τρώνε περισσότερη σοκολάτα. Μια μελέτη επιβεβαιώνει, απλά, ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γλυκών συμβάλλει στην βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

Πώς βοηθάει το μυαλό η σοκολάτα;

Γιατί, όμως, έχει τόσο θετικά αποτελέσματα η κατανάλωση σοκολάτας στο μυαλό; Κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος, όμως μελέτες που δημοσιεύθηκαν στην Washington Post, δίνουν κάποιες εξηγήσεις.

Θρεπτικά συστατικά που ονομάζονται φλαβανόλες και βρίσκονται στο κακάο, φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στους εγκεφάλους των ανθρώπων. Η σοκολάτα, όπως επίσης ο καφές και το τσάι, περιέχουν μεθυλοξανθίνες, οι οποίες ενισχύουν διάφορες σωματικές λειτουργίες.

Φυσικά, όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και σε ό,τι αφορά τη σοκολάτα πρέπει να υπάρχει μέτρο. Οπότε, αν είσαι φαν της σοκολάτας και έχεις ενθουσιαστεί με αυτή τη νέα μελέτη, απλά θυμήσου πως πρέπει να την καταναλώνεις με κάποιο μέτρο.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο γλυκό επάγγελμα! Δοκιμαστής σοκολάτας- Ποιος δεν θα ήθελε να το κάνει;

Photo: Getty

The post Είσαι λάτρης της σοκολάτας; Ήξερες ότι η κατανάλωσή της μπορεί να σε κάνει εξυπνότερο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα