Είσαι Asset ή Liability για τον εργοδότη σου; Με απλά λόγια προσφέρεις αξία ή είσαι «υποχρέωση»

21:09 12/1/2022 - Πηγή: iPop

Από τη στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές και πια ανήκεις στο δυναμικό της εταιρείας που εργάζεσαι, ανεξαρτήτως αντικειμένου και τομέα και από τη στιγμή που κάθε πρώτη του μήνα ο εργοδότης σου «αγοράζει» το χρόνο σου για να παράγεις συγκεκριμένο έργο, ουσιαστικό αυτό είναι. Όμως πώς να γίνω καλύτερος στη δουλειά μου και όχι απλά καλύτερος αλλά και μια πραγματική αξία για την εταιρεία μου και όχι μια απλή υποχρέωση που πρέπει

την πρώτη του μήνα να εξοφλήσει ο εργοδότης.

Πώς να γίνω καλύτερος στη δουλειά μου

Θεωρώντας ως δεδομένο ότι πραγματικά εργάζεσαι σε μια δουλειά που αγαπάς. Ας πούμε ότι έχεις μια δουλειά που χαίρεσαι που πηγαίνεις το πρωί και δεν καταλαβαίνεις πότε έφτασε η ώρα για να φύγεις. Γιατί αν δεν την αγαπάς τη δουλειά σου, το αντικείμενο, τον εργοδότη σου, πώς θα γίνεις καλύτερος; Πώς θα σε πείσεις να αφιερώσεις τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά σου σ’αυτό;

Pexels

Ποιο είναι το συστατικό που έχουν εκείνοι που γίνονται περιζήτητοι στις δουλειές; Τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεχωρίσεις

Το να γίνεις αξία για μια εταιρεία, είναι ένα πολυδιάστατο θέμα. Έχει να κάνει με:

Τις γνώσεις πάνω στο αντικείμενό σου Τη δυνατότητά σου να προσαρμόζεσαι στις προκλήσειςΤην επικοινωνιακή σου ικανότηταΤο να αγαπάς πραγματικά την εταιρεία, σαν να είναι δική σου.

Αυτός που έχει μια εταιρεία που είναι πετυχημένη, δεν μετράει με το ρολόι τι ώρα πάει και τι ώρα σχολάει. Όχι γιατί δεν θέλει να πάει σπίτι του, αλλά γιατί περνάει πολύ καλά εκεί και ξέρει ότι αυτός ο χρόνος που δίνει στην εταιρεία του είναι πραγματική επένδυση για το μέλλον της αλλά και κατά συνέπεια και του δικού του.

Αυτό το συστατικό το νούμερο 4. το ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο να το βρεις αν ψάχνεις προσωπικό όχι γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι χρήσιμοι ή δεν θέλουν να προσφέρουν το 100% στη δουλειά τους, αλλά κυρίως γιατί υπάρχει πιθανότητα να νιώσουν ότι αν δώσουν ό,τι έχουν δεν θα πάρουν πίσω αυτό που τους αναλογεί, το οποίο μπορεί και να μην αποτιμάται με αντικειμενικά κριτήρια.

Ο πιο πλήρης οδηγός για την εύρεση εργασίας. Όλες οι συμβουλές για όσα χρειάζεται να ξέρεις ώστε να γίνεις περιζήτητος

Η κατηγορία liability

Είναι εκείνος ο κλασικός τύπος, που μπορεί να έρθει τελευταίος, δεν έχει όρεξη, δεν έχει σπιρτάδα και μετρά ανάποδα τα χρόνια για τη σύνταξη, ή παίζει Τζόκερ και προσεύχεται να λάβει την κληρονομιά του πλούσιου θείου που ζει στην Αυστραλία. Θα ήθελε να είναι οπουδήποτε εκτός από την εταιρεία και το δείχνει με όλους τους πιθανούς τρόπους!

Αυτός ο τύπος είναι ικανός να έχει τρεις βασικές δουλειές να κάνει κάθε χρόνο και να μην θυμάται τις προθεσμίες, γιατί απλά δεν τον νοιάζει!

Ο τύπος liability δεν είναι έτσι επειδή είναι τεμπέλης ή οτιδήποτε άλλο. Είναι έτσι γιατί δεν βρίσκει ενδιαφέρον στη δουλειά και η μόνη στιγμή ευχαρίστησης είναι αυτή που παίρνει τον μισθό του. Δεν μπορεί να βρει το κίνητρο για να αγαπήσει τη δουλειά αυτή. Ή μπορεί οι καταστάσεις που βιώνει εκεί να τον έφεραν εκεί.

Να θυμάσαι ότι εκεί έξω υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν τους αρέσει ούτε η δουλειά, ούτε το κλίμα, αλλά και πάλι είναι Assets της εταιρείας, γιατί έτσι είναι φτιαγμένοι, να μην συμβιβάζονται και να μην κατεβάζουν τον πήχη των αποδόσεων τους. Δεν θα είναι οκ με τον εαυτό τους και γι’αυτό δεν θα γίνουν ποτέ liability, απλώς θα ανοίξουν την πόρτα μια μέρα και θα πάνε να δώσουν την αξία τους αλλού. Εκεί που τους αξίζει, γιατί για εκείνους είναι προτεραιότητα το «πώς να γίνω καλύτερος στη δουλειά».

Πώς να διαλέξεις τον μάνατζερ που θα κάνει τη διαφορά στην επιχείρησή σου;

Προς τους εργοδότες

Αν έχεις ένα υπάλληλο Asset να ξέρεις ότι είσαι πολύ τυχερός! Μην τον αφήσεις να φύγει και να του δείχνεις την εκτίμησή σου και με την συμπεριφορά σου αλλά και με το μισθό. Να ξέρεις ότι και αυτή είναι μια ηθική ικανοποίηση για τον άνθρωπο που προσπαθεί.

Αν πάλι έχεις κάποιους της κατηγορίας liability δεν ξέρω γιατί δεν τους απαλλάσσεις από αυτήν την δουλειά και να τους αντικαταστήσεις με περισσότερους υπαλλήλους Assets. Η εταιρεία θα αποκτήσει συνολικά την αξία που πιστεύεις εσύ ότι της αξίζει να έχει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είσαι Asset ή Liability για τον εργοδότη σου; Με απλά λόγια προσφέρεις αξία ή είσαι «υποχρέωση» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα