Είναι επίσημο: Τότε ανοίγουν τα Δημοτικά Σχολεία

09:36 25/5/2020 - Πηγή: iPop

To άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων αποτελούσε μεγάλο θέμα συζήτησης, αλλά τελικά η απόφαση ελήφθη και τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία σε λίγες μέρες.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Κυβέρνηση διά στόματος του Στέλιου Πέτσα, τα Δημοτικά Σχολεία θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων έδωσε την έγκρισή του για την ασφαλή επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων,

νηπιαγωγείων, εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής και παιδικών και βρεφικών σταθμών.

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων

Έτσι, ο Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστή την επαναλειτουργία, απ’ τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών.

Σε ανακοίνωση του κ. Πέτσα διαβάζουμε ότι η επαναλειτουργία γίνεται έπειτα από «ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».

Σημειώνεται πως στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κ. Πέτσα, στις 13:00 την Δευτέρα (25/05), θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των παραπάνω δομών.

Ο λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, είχε δηλώσει νωρίτερα:

Όπως η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στηρίχθηκε σε μη στέρεα δεδομένα, έτσι και η απόφαση για το άνοιγμα δεν στηρίζεται σε δεδομένα που είναι πολύ ισχυρά. Υπάρχουν και πολλά άλλα ήπια επιχειρήματα που συνηγορούν στο ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν, όπως υποστηρίζουν και τα περισσότερα μέλη της επιτροπής

Μέλη της επιτροπής έχουν εξηγήσει τελευταία ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα, κοινωνικοί λόγοι που σχετίζονται με την οικογένεια και εργαζόμενους γονείς, αλλά και λόγοι ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών απ΄όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα ευνοούν μια απόφαση υπέρ του ανοίγματος των σχολείων.

Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά έχουν χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν, οι επιπτώσεις από τη νόσο είναι εξαιρετικά χαμηλές μόλις 0,01% στα παιδιά και η μεταδοτικότητα του ιού είναι χαμηλότερη από τα παιδιά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα λίγο πριν την επαναλειτουργία της εστίασης

Το άρθρο Είναι επίσημο: Τότε ανοίγουν τα Δημοτικά Σχολεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα