Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές της Βουλής το παράλληλο πρόγραμμα

21:30 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το παράλληλο πρόγραμμα της Κυβέρνησης από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Ο Ανδρέας Ξανθός, υπουργός Υγείας, είπε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στους πολίτες εν μέσω δύσκολων συγκυριών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν το παράλληλο πρόγραμμα, «παράλληλο δούλεμα».

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ

και Ποτάμι έδειξαν την πλήρη αντίθεσή τους με τον τρόπο που εισήχθη και πάλι στην Βουλή το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα και άφησαν αιχμές ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί μέσω αυτού να τραβήξει την προσοχή από άλλα σημαντικά ζητήματα που την καίνε.

Ακόμα, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την Κυβέρνηση για τις διατάξεις που θέτει για διαβούλευση, καθώς, όπως τονίζει, πρόκειται για νέο νομοσχέδιο κι έτσι θα έπρεπε να τεθεί.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε εξηγήσεις λέγοντας πως ορισμένα άρθρα είτε αποσύρθηκαν, είτε ενσωματώθηκαν σε ΠΝΠ και άλλα νομοσχέδια. Σκοπός, τόνισε, είναι να περαστεί ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους πως η Κυβέρνηση μπορεί παράλληλα με την διαπραγμάτευση να περνά μέτρα που θα ανακουφίσουν τις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.

Ο υπουργός Υγείας, τέλος, επισήμανε ότι «διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες που λένε ότι δεν μπορεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση παράλληλα με την διαπραγμάτευση, επαναφέροντας ένα νομοσχέδιο το οποίο, κατά γενική ομολογία, περιέχει ρυθμίσεις που αναβαθμίζουν την ζωή των πολιτών».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές της Βουλής το παράλληλο πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα