Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά

19:14 22/2/2020 - Πηγή: iPop

Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου πέθανε η Κική Δημουλά, η κορυφαία Ελληνίδα ποιήτρια που είχε κατακτήσει τον κόσμο της ποίησης χάρη στο συγγραφικό της ταλέντο. 

Πιο συγκεκριμένα σε ηλικία 89 ετών πέθανε η Κική Δημουλά, ύστερα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο, κατά την οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Η σπουδαία ποιήτρια εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στις 2 Φεβρουαρίου με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και στις 12 Φεβρουαρίου η Κική Δημουλά μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), λόγω της σοβαρότητας

της κατάστασης της υγείας της.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο της Κικής Δημουλά

Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά προσήλθε  στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ στις 02/02/20 λόγω χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Σήμερα στις 22/02/20 και ώρα 17:56 απεβίωσε λόγω καρδιακής ανακοπής σε έδαφος σοβαρής χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και καρδιακής ανεπάρκειας 

Να θυμίσουμε πως η 89χρονη ποιήτρια υπέστη σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τον τελευταίο καιρό. Οι γιατροί προσπάθησαν πολύ, δίνοντας μάχη για να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία, αλλά δυστυχώς η Κική Δημουλά υπέκυψε.

View this post on Instagram

A post shared by Kiki Dimoula (@kiki_dimoula) on Sep 28, 2018 at 8:59am PDT

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στο νοσοκομείο «Υγεία» είχε νοσηλευθεί και στο παρελθόν, καθώς στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται ο θεράπων ιατρός της. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της εκεί την είχαν επισκεφθεί και ο Βασίλης Κικίλιας και η Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της υγείας της από τον θεράποντα ιατρό της.

Λίγα λόγια για την Κική Δημουλά

Η Κική Δημουλά είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης. Έχει τιμηθεί κατά καιρούς με πολλά βραβεία ποίησης, ενώ τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, πολωνικά, γερμανικά, βουλγαρικά και σουηδικά.

Είναι η τρίτη μόλις γυναίκα που εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Ελλάδας, ενώ οι βραβεύσεις της συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια ακόμα.

View this post on Instagram

A post shared by Kiki Dimoula (@kiki_dimoula) on May 20, 2019 at 2:26pm PDT

View this post on Instagram

#kikidimoula #poet #poetry #greek #greekpoet #greekpoetry #woman #poem

A post shared by Kiki Dimoula (@kiki_dimoula) on Nov 3, 2016 at 2:39pm PDT

Photo: Instagram/ kiki_dimoula

Το άρθρο Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα