Εφτά Λεπτά Ψυχής: Ο Πάνος Βλάχος “τρέχει” στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896

16:24 15/9/2020 - Πηγή: iPop

Εφτά Λεπτά Ψυχής είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου, ο οποίος κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια “ταινία” για τον Σπύρο Λούη και τον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

Πώς κατάφερε ένας άσημος νερουλάς απ’ το Μαρούσι να πετύχει αυτό το ασύλληπτο ρεκόρ;

Tο ντοκιμαντέρ «Εφτά Λεπτά Ψυχής» («Seven Minutes of Soul») παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της

Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Πάνος Βλάχος διερευνά τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, δοκιμάζει τον εαυτό του σ’ αυτές και τελικά φέρνει στο φως τους αφανείς ήρωες.

Ουσιαστικά, ο ίδιος γίνεται πειραματόζωο προσομοιώνοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν σε εκείνο τον αγώνα με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια.

Γιατί τρέχουμε;
Πώς ξεκίνησαν όλα;
Ποιος ήταν ο Χαρίλαος Βασιλάκος;
Τι καθορίζει έναν ήρωα;
Μπορούν 7 λεπτά ψυχής να αλλάξουν την ιστορία;

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός και εκτός Ελλάδας.

Πώς όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ;

Δες το trailer του ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου:

Συμμετέχουν οι Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιάννης Κούρος, Χαρίλαος Βασιλάκος, Paco Borao, Dr Yannis Pitsiladis και αφηγούνται ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Νίκος Καλογερόπουλος και ο Πάνος Βλάχος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο ηλικιωμένος που έχει τρέξει σε 210 μαραθώνιους

Το άρθρο Εφτά Λεπτά Ψυχής: Ο Πάνος Βλάχος “τρέχει” στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα