Εύκολα tips για να αγαπήσεις -επιτέλους- τη γυμναστική!

17:53 29/6/2020 - Πηγή: iPop

Ξεκινάς γυμναστήριο κάθε φορά και μετά από λίγες μέρες βαριέσαι; Ήρθε η ώρα να μάθεις πώς να αγαπήσεις τη γυμναστική! 

Αν δεν έχεις συχνά όρεξη για γυμναστική και θες να τα παρατήσεις μην το κάνεις. Κι αυτό γιατί σου έχουμε τη λύση! Πώς θα γυμνάζεσαι και πάλι με όρεξη, χωρίς να το κάνεις πιεστικά; Πώς να αγαπήσεις τη γυμναστική επιτέλους; Κι όμως υπάρχει τρόπος!

Πώς να αγαπήσεις τη γυμναστική;

Βρες το είδος γυμναστικής που σου ταιριάζει 

Φυσικά και δεν αρέσουν σε όλους μας τα ίδια κι ευτυχώς υπάρχουν αρκετά είδη για να δοκιμάσεις. Πρέπει να βρεις αυτή τη γυμναστική που θα σε γεμίζει και θα την κάνεις ευχάριστα. Φυσικά και δε θα σε πάρει από κάτω, θα βρεις σίγουρα αυτή τη γυμναστική που σου ταιριάζει είτε είναι στο γυμναστήριο είτε είναι χορός, γιόγκα, κολύμβηση ή οτιδήποτε άλλο.

Βρες ποια είναι η αγαπημένη σου γυμναστική!

Βρες ρεαλιστικούς τρόπους να την εντάξεις στη ζωή σου 

Το να εγγράφεσαι στο γυμναστήριο μόνο και μόνο για να πεις ότι θα ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό. Είναι προτιμότερο να προσθέσεις περισσότερες και πιο απλές μορφές φυσικής δραστηριότητας στο 24ωρο σου, όπως το περπάτημα, η βόλτα με το σκύλο ή το παιχνίδι με τα παιδιά απ’ το να κάνεις εγγραφές που δε θα αξιοποιήσεις ποτέ.

Θέσε στόχους 

Θέσε έναν στόχο είτε μακροπρόθεσμο είτε βραχυπρόθεσμο που θα σε βοηθήσει να κινητοποιηθείς. Για παράδειγμα, βάλε στόχο ότι μέχρι τα γενέθλιά σου θα χάσεις 2-3 κιλά. Φρόντισε μόνο να είναι ρεαλιστικός.

Γυμνάσου με παρέα 

Αν το πρόβλημα είναι ένα κίνητρο, τότε ίσως να λυθεί, κάνοντας γυμναστική μ’ ένα αγαπημένο σου άτομο. Σίγουρα το να γυμνάζεσαι με έναν φίλο σου είναι πολύ πιο ευχάριστο από το να το κάνεις μόνος σου.

Άκου μουσική 

Έρευνες έδειξαν πως όταν κάνεις γυμναστική ενώ ακούς μουσική δεν έχεις επίγνωση της άσκησης που κάνεις. Μια τέτοια απόσπαση προσοχής μπορεί να ενισχύσει την αθλητική απόδοση έως και 15%!

Κατάλαβε για ποιο λόγο γυμνάζεσαι 

Τελευταίο κι ίσως και το πιο σημαντικό… Συνειδητοποίησε γιατί χρειάζεσαι τη γυμναστική. Δεν είναι μόνο το να μην παχύνεις ή να χάσεις κιλά. Η σωματική άσκηση ωφελεί την υγεία σου και τον ψυχισμό σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις τόση διάθεση, η γυμναστική θα σε αναζωογονήσει και θα σε τονώσει. Σταμάτα να γκρινιάζεις κι απλά κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο η γυμναστική σου είναι απαραίτητη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

5 μυστικά για να ‘χεις πάντα όρεξη για γυμναστική!

Photos: Freepik

Το άρθρο Εύκολα tips για να αγαπήσεις -επιτέλους- τη γυμναστική! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα