Γιατί πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν διακοπές;

20:46 17/7/2020 - Πηγή: iPop

Ένας έξυπνος leader θα “αναγκάσει” τους υπαλλήλους του να πάνε διακοπές εάν θέλει η εταιρεία του να πάει μπροστά. Γιατί πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν διακοπές;

Όταν ξεκινάς την επιχείρησή σου, στην αρχή θα έχεις την τάση να γνωρίζεις προσωπικά όλους τους ανθρώπους που έρχονται στο γραφείο. Αυτό σου δίνει μια αίσθηση ότι μπορείς να τους εμπιστευτείς με κλειστά μάτια. Όμως, σύμφωνα με έρευνα της Hiscox, ασφαλιστικής εταιρείας, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 68% των περιπτώσεων κλοπής

από εργαζομένους!

Τι θα γινόταν εάν υπήρχε ένας εύκολος τρόπος να μειωθεί η πιθανότητα να σε “κλέψει” κάποιος απ’ τους υπαλλήλους σου;

5 βήματα για μια επιτυχημένη αλλαγή καριέρας μετά τα 40

Γιατί πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν διακοπές;

Οι διακοπές είναι μια απ’ τις λύσεις στο πρόβλημά σου. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν διακοπές, πραγματικές διακοπές χωρίς λάπτοπ και άγχος για τα emails, για δύο εβδομάδες.

Αυτό έχει αποδειχθεί, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στον κλάδο, ότι κάνει τους εργαζόμενους να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια, αφοσίωση και δέσμευση απέναντι στην εταιρεία στην οποία εργάζονται, ενώ φυσικά είναι και πιο παραγωγικοί.

Φυσικά, για να φτάσει μια επιχείρηση στο σημείο να μπορούν να φεύγουν οι εργαζόμενοι για δύο εβδομάδες σερί χωρίς να υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας στην εταιρεία, θα πρέπει να υπάρχι καλός προγραμματισμός αλλά και εκπαίδευση.

Για παράδειγμα, κάθε φορά που πάει διακοπές κάποιος υπάλληλος, θα πρέπει να μπορεί να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να καλύψει τη δουλειά όσο εκείνος θα λείπει. Αυτό είναι το λεγόμενο cross training. Το να μπορεί να ανταποκριθεί δηλαδή η επιχείρηση σε έκτακτες καταστάσεις, όπως μια απροσδόκητη παραίτηση/ απόλυση, μια ασθένεια ή κάποια άλλη κρίση.

Ακόμα κι αν δεν σκέφτεσαι, λοιπόν, το ενδεχόμενο να σε κλέψει κάποιος απ’ τους εργαζόμενούς σου, θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά όλα τα οφέλη που προσφέρουν οι διακοπές σε όλους μας. Τα διαλείμματα απ’ τη δουλειά κάνουν πολύ πιο υγιή τη σχέση μας με τη δουλειά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Εργασιακό περιβάλλον και ψυχολογία ατόμου | Πώς συνδέονται

Photo: Chen Mizrach/ Unsplash

Το άρθρο Γιατί πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν διακοπές; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα