Έχεις ξεχάσει πως είναι να βγαίνεις ραντεβού; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ!

15:36 20/7/2017 - Πηγή: iPop

Ήρθε η ώρα να βγεις το πρώτο σου ραντεβού μετά από καιρό και ανησυχείς; Το μόνο που έχεις να κάνεις (πέρα από μαλλιά, ρούχα, νύχια, βάψιμο) είναι να οπλιστείς με αυτοπεποίθηση και αέρα νικητή.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για να ξεπεράσεις το άγχος του πρώτου ραντεβού και να εμφανιστείς λαμπερή και έτοιμη για όλα. Λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δες την ευχάριστη πλευρά και δώσε στην προετοιμασία σου μια ευχάριστη νότα.

Άλλαξε τον εσωτερικό διάλογο

Ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση έχει τις ρίζες της στο γεγονός

πως κάνεις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει πως ο εσωτερικός σου διάλογος έχει λανθασμένο προσανατολισμό και στρέφεται σε σκέψεις όπως «Δεν είμαι αρκετά καλός», «Δεν είναι αρκετά ελκυστικός». Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ομορφιά και σε αυτήν πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον του. Άρχισε, λοιπόν, να σκέφτεσαι θετικά για σένα και όλα θα αλλάξουν.

Για να βοηθηθείς σε αυτό υπάρχουν βιβλία βελτίωσης της αυτοεκτίμησής σου. Πρόκειται για βιβλία που στις σελίδες τους θα εντοπίσεις πολλά θετικά σου στοιχεία όπως οι καλοί σου τρόποι ή η επαγγελματική σου επιτυχία.

Επίσης, μπορείς να αγοράσεις ένα όμορφο σημειωματάριο και μέσα σε αυτό να γράφεις όλες τις φιλοφρονήσεις που σου γίνονται. Όταν αισθάνεσαι άσχημα διάβασέ τες ξανά και βρες τι χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Στο βιβλίο αυτό μπορεί να συμπεριλάβεις όλα τα θετικά στοιχεία που αναγνωρίζεις εσύ στον εαυτό σου.

Στην πραγματικότητα γνωρίζουμε όλα τα θετικά του εαυτού μας. Όμως, ορισμένες φορές δεν είμαστε σε θέση να τα δούμε και να τα φέρουμε στην επιφάνεια. Επίσης συχνά δυσκολευόμαστε να δεχτούμε τα κοπλιμέντα θεωρώντας τα ψευδή. Γράφοντάς τα θα δεις ποια είναι η πραγματικότητα και τον βαθμό που τα θετικά υπερτερούν σε σχέση με τα αρνητικά. Θα δεις μέρα με τη μέρα την αυτοπεποίθησή σου να εκτοξεύεται στα ύψη.

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Συνέχεια συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους τονίζοντας τα αρνητικά που νομίζεις πως έχεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η ψυχική επιβάρυνση από μια τέτοια σύγκριση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι γυναίκες συγκρίνουν διαρκώς τον εαυτό τους με άλλες γυναίκες που βλέπουν στην τηλεόραση. Αυτό τους προκαλεί ένα αίσθημα θλίψης και απογοήτευσης.

Επομένως ότι και να κάνεις σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άτομα τόσο από τα social media όσο και από την καθημερινή σου ζωή. Δεν γνωρίζεις την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου. Αναγνωρίζοντας ανωτερότητα τόσο στην εμφάνιση όσο και στις δεξιότητες άλλων ατόμων το μόνο που κάνεις είναι να νοιώθεις άσχημα χωρίς λόγο. Απέβαλλε αυτή τη συνήθεια και αναγνώρισε την δική σου αξία. Πάντα θα κυνηγάς το καλύτερο, στόχος είναι να το πετύχεις και όχι να θλίβεσαι για αυτό.

Εξάλλου είμαστε εντελώς μοναδικοί και αληθινοί. Επικεντρώσου στα θετικά σου στοιχεία και σταμάτα να ασχολήσε με αρνητικά στοιχεία που σίγουρα θα έχεις αφού είσαι άνθρωπος.

Προσποιήσου το μέχρι να το κάνεις

Φέρσου σαν να ήσουν εκείνη η κοπέλα που έχεις στο μυαλό σου. Γίνει αυτό που θες ακόμα και αν δεν είσαι. Όταν πιστέψεις πραγματικά αυτό που θες να γίνεις και μπεις στο πετσί του ρόλου θα έχεις πετύχεις το στόχο σου.

Αν το κάνεις αρκετές φορές τότε θα έχεις φτάσει στον τελικό σου στόχο. Αγάπησε τη μέρα σου και τον εαυτό σου. Ανέβα στα τακούνια σου, ντύσου, βάψου και γίνει αυτό που θες ακόμα και μέσα στο σπίτι σου.

Αν θες να αρχίσουν οι γύρω σου να σε αγαπάνε πρέπει πρώτα να αγαπήσεις, ή μάλλον, να λατρέψεις εσύ τον εαυτό σου!

Photo: blog.pof.com

The post Έχεις ξεχάσει πως είναι να βγαίνεις ραντεβού; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα