Θες να βρεις ευκολότερα φίλους; Πάρε έναν σκύλο

12:49 20/7/2017 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος είναι ο καλύτερός σου φίλος. Είναι αυτός που σου κρατά συντροφιά και είναι πάντα εκεί πιστός σου σύμμαχος. Έχεις σκεφτεί μήπως αυτός ο καλός σου φίλος συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή σου;

Έρευνες έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον τρόπο με τον οποίο ο σκύλος βοηθάει στην κοινωνικοποίηση του ιδιοκτήτη του. Είναι, άλλωστε, γνωστό πως τα σκυλιά έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με τους ανθρώπους σε αντίθεση με τους κοντινούς τους συγγενείς, τους

λύκους.

Τόσο ο σκύλος όσο και ο άνθρωπος έχουν αναπτύξει μια υπερ-κοινωνική συμπεριφορά. Η αιτία αυτού έχει τις ρίζες της στην γενετική διάπλαση των δύο ειδών. Έτσι ο ένας τονώνει και ενισχύει την κοινωνική συμπεριφορά του άλλου μέσω διάφορων μεθόδων.

Η παρουσία ενός σκύλου ωθεί τον άνθρωπο να αναζητήσει την φυσική επαφή με άλλα άτομα. Έχει ανάγκη να συνομιλήσει και να ανταλλάξει πληροφορίες.

Ακόμα και οι ανάγκες του σκύλου σου σε ωθούν να γίνεις πιο κοινωνικός. Ο σκύλος πρέπει να βγει την καθημερινή του βόλτα. Γι’ αυτό και συ θα κάνεις ένα γύρο στο τετράγωνο ή στο πάρκο της γειτονιάς σου. Μην ξεχνάς τα ζώα μαζεύουν κόσμο γύρω σου, είτε για να χαϊδέψουν το γλυκύτατο κατοικίδιό σου, είτε για ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες μαζί σου σχετικά με τα ζώα.

Ακόμα τα κατοικίδια σου καλλιεργούν συναισθήματα που αξιοποιείς και στις ανθρώπινες σχέσεις σου. Σε κάνουν πιο φιλικό, γενναιόδωρο, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν. Όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα γίνονται μέρος της καθημερινότητάς σου.

Παράλληλα, έρευνες έχουν αποδείξει, πως τα ζώα λειτουργούν ως στήριγμα και μπορούν να πλησιάσουν ευκολότερα τους ανθρώπους απ’ ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Συχνά, σε δύσκολες ψυχολογικές περιπτώσεις, ο τετράποδος φίλος σου είναι ο μόνος που θες να χαϊδέψεις και να παίξεις μαζί του.

Τέλος, τα ζώα σε κάνουν πιο υπεύθυνο. Αναλαμβάνεις την ανατροφή τους, που δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Έχεις υποχρεώσεις που δεν μπορείς να παραλείψεις ακόμα και αν βαριέσαι καθώς πρόκειται για συντρόφους που έχουν ζωή και άμεσες ανάγκες.

The post Θες να βρεις ευκολότερα φίλους; Πάρε έναν σκύλο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα