Ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για την Τουρκία

13:38 20/7/2017 - Πηγή: iPop

Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα στην Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στην Τουρκία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πρόσφατα συνελήφθησαν ορισμένα φαινομενικά αθώα άτομα, ανάμεσα στους οποίους ορισμένοι ακτιβιστές. Επίσης, η Άγκυρα απαγόρευσε την πρόσβαση των προξενικών αρχών σε ορισμένες περιπτώσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Συγκεκριμένα το γερμανικό υπουργείο δήλωσε σε μια αναθεωρημένη ταξιδιωτική

οδηγία:

Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Τουρκία για ιδιωτικούς ή επιχειρηματικούς λόγους καλούνται να δείξουν αυξημένη προσοχή και θα πρέπει να καταγράφονται στα γερμανικά προξενεία και στην πρεσβεία, ακόμη και για επισκέψεις μικρότερης διάρκειας.

Οι φόβοι και οι προειδοποιήσεις γεννήθηκαν από το γεγονός πως το υπουργείο Εξωτερικών δεν λαμβάνει πάντοτε σωστή ενημέρωση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γερμανικές αρχές ενημερώνονται καθυστερημένα ή οι προξενικές υπηρεσίες δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα να δράσουν.

Λόγω αυτής της κατάστασης ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, διέκοψε τις διακοπές του. Ακόμα υπάρχει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η τουρκική πλευρά κατηγορεί την Γερμανία και τις γερμανικές εταιρείες BASF, Daimler για ενίσχυση και υποστήριξη τρομοκρατών στην Τουρκία.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις συλλήψεις των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για μη κατανοητές και απαράδεκτες ενέργειες όπως αναφέρουν οι γερμανικές εφημερίδες. Την Τετάρτη συζητήθηκε το θέμα αυτό με τον Τούρκο πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών.

The post Ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για την Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα