Έχεις καταλάβει τι σπουδαίο γίνεται εν μέσω καραντίνας;

17:01 27/3/2020 - Πηγή: iPop

Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που επιτελούν σπουδαίο έργο, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή. Χιλιάδες εθελοντές για τον κορονοϊό προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους στους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ενώ όλος ο κόσμος μένει στο σπίτι και πολλοί από εμάς ανησυχούμε για το τι θα γίνει στο μέλλον, μπορεί να αγνοούμε ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν άνθρωποι, εθελοντές για τον κορονοϊό, που είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν.

Έχουν δημιουργηθεί πολλές σελίδες και groups στο Facebook, τα οποία συγκεντρώνουν όσους είναι εθελοντές, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να απευθυνθεί εκεί για βοήθεια.

Για παράδειγμα το Group στο Facebook “Εθελοντές Αθηνών για τον κορονοϊό” έχει εκατοντάδες μέλη, τα οποία βοηθούν σε εθελοντική βάση συμπολίτες τους στην Αθήνα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως αναφέρει η ομάδα:

Συγκροτούμε ομάδες ανθρώπων που θα ήθελαν να βοηθήσουν, σε εθελοντική βάση, συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όσο βρίσκεται σε έξαρση η πανδημία του κορονοϊού. Η προσφορά βοήθειας μπορεί να συνίσταται στην αγορά φαγητού και φαρμάκων, στην οργάνωση των ομάδων, στην επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων / email / τηλεφώνου καθώς και στην ψυχολογική υποστήριξη ατόμων που το έχουν ανάγκη

Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί κι άλλες ομάδες, πολλές φορές ανά περιοχή, με τους εθελοντές να έχουν ως πρωταρχικό σκοπό τους να βοηθήσουν ανθρώπους, οι οποίοι είτε δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους είτε δεν είναι ασφαλές να βγουν απ’ το σπίτι τους, όπως οι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που ανέφερε ο υφυπουργός κος Χαρδαλιάς, στην σχετική πλατφόρμα για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση, μετρώνται ήδη πάνω από 8.700 εγγραφές, αριθμός ο οποίος αυξάνεται ώρα με την ώρα!

Όλες αυτές τις πρωτοβουλίες των ανθρώπων και της Κυβέρνησης πρέπει να τις χειροκράμε και να τις παίρνουμε ως παράδειγμα προς μίμηση! Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιους δύσκολους καιρούς να δείχνουμε όλοι έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο και να βοηθάμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Ακόμα κι αν δεν γίνεις μέλος κάποιου group ή δεν κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα της Κυβέρνησης, μπορείς να δείξεις την αλληλεγγύη σου βοηθώντας την ηλικιωμένη γειτόνισσά σου με τα ψώνια της, ώστε να μην χρειαστεί να βγει απ’ το σπίτι της και να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό της.

Είναι στο χέρι σου! Αν θέλεις να βοηθήσεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι!

Διαβάστε ακόμα:

Το κάνεις σωστά; Αυτές είναι οι αιτήσεις μετακίνησης και το μήνυμα στο 13033

Photo: Pixabay

Το άρθρο Έχεις καταλάβει τι σπουδαίο γίνεται εν μέσω καραντίνας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords