Έχεις ευαίσθητο δέρμα; Πρόσεξε αυτά στο μακιγιάζ σου!

11:47 8/10/2019 - Πηγή: iPop

Το μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα έχει τους δικούς του κανόνες… αν θέλεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο ομοιόμορφο, φυσικό και λαμπερό. Πόσα από τα παρακάτω κάνεις σωστά και πόσα λάθος;

Δοκιμάζεις ένα νέο foundation, το δέρμα σου «σπάει». Γύρω από τη μύτη μαζεύεται το makeup, έχει κοκκινίσει λιγάκι η περιοχή και σε φαγουρίζει. Είχες ακμή και το δέρμα σου ακόμη δεν έχει συνέλθει. Ή έχεις ακόμη ακμή. Το δέρμα σου είναι ευαίσθητο στις ακραίες θερμοκρασίες κι εσύ κάνεις το ένα λάθος πίσω από το άλλο κι αυτό αντιδρά.

Το μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα έχει τους κανόνες του και υπάρχει μια συγκεκριμένη skincare routine που πρέπει να ακολουθείς. «Αν δεν έχεις τέλειο δέρμα, το μακιγιάζ δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό», λένε διάσημοι makeup artists, επισημαίνοντας πως η φροντίδα του δέρματος είναι αυτή που προέχει.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνεις για να γίνει το δέρμα σου πιο ομαλό και να «ηρεμήσει»;

Προετοίμασε το δέρμα σου κατάλληλα

Η προετοιμασία του δέρματος είναι ένα κρίσιμο step. Αν έχεις ένα εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, τότε πρέπει να το ενυδατώσεις πολύ καλά. Και δεν εννοούμε απλά να βάλεις την ενυδατική σου.

Μπορείς να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με ιαματικό νερό, το οποίο καταπραΰνει και θεραπεύει το ερεθισμένο δέρμα, ακριβώς στο σημείο που ετοιμάζεσαι να βάψεις. Άφησέ το να καθίσει για 15 λεπτά και θα εξατμιστεί μόνο του, με φυσικό τρόπο.

Στη συνέχεια, μπορείς να εφαρμόσεις μια απαλή ενυδατική κρέμα.

Photo: Humphrey Muleba/ UnsplashΤο οργανικό μακιγιάζ δεν είναι πάντα το καλύτερο

Μπορεί να υποθέτεις πως τα προϊόντα μακιγιάζ που είναι «οργανικά» και «φυσικά» θα μαλακώσουν το ευαίσθητο δέρμα, αλλά θα πρέπει πρώτα να διαβάσεις πολύ προσεκτικά τα συστατικά σε αυτά.

Αν έχουν άρωμα, τρία, τέσσερα, πέντε, ή περισσότερα συντηρητικά, τότε αυτά τα προϊόντα δεν είναι ασφαλή.

Τα στερεά προϊόντα είναι περισσότερο ασφαλή

Κι όταν λέμε στερεά εννοούμε αυτά που έχουν τη μορφή stick και που είναι πιο συμπαγή. Τα συγκεκριμένα καλλυντικά είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν χωρίς πάρα πολλά συντηρητικά καθώς δεν περιέχουν νερό το οποίο με τη σειρά του περιέχει βακτηρίδια!

Αν δεν είσαι ικανοποιημένη από το makeup σου, πρόσθεσε αυτό!

Ημερομηνίες λήξης

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά ορισμένες φορές το ξεχνάμε. Πόσες φορές έχεις αγνοήσει την ένδειξη «6M» (6 μήνες) «12M» (12 μήνες), κλπ; Αυτή η μικρή ένδειξη σου δείχνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος μετά το άνοιγμα.

Όταν παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, μην ξεχάσεις να αντικαταστήσεις το προϊόν, είναι απλό αλλά σημαντικό! Μήπως ήρθε η ώρα να καθαρίσεις λιγάκι το νεσεσέρ σου;;;

BB cream αντί για βαρύ foundation

Γνωρίζουμε ότι οι χρωστικές αυξάνουν την ξηρότητα του δέρματος, κι επειδή η κρέμα BB περιέχει λιγότερες χρωστικές, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική!

Μια άλλη μεγάλη συμβουλή; Χρησιμοποίησε τις πούδρες και ό,τι είναι σε σκόνη με φειδώ, καθώς απορροφάται από το δέρμα και μπορεί να επιδεινώσει την ευαισθησία.

Το σφουγγάρι για το μακιγιάζ

Είναι φυσικά προτιμότερο να απλώνεις το makeup σου με ένα σφουγγάρι κι όχι με τα χέρια. Το σφουγγάρι θα αφήσει μια καλύτερη αίσθηση στο δέρμα κι ένα πιο ομαλό και λείο αποτέλεσμα.

Unsplash/kevin laminto

Ωστόσο, εκτός του ότι πρέπει να το πλένεις μετά από κάθε χρήση, είναι σημαντικό να προσέξεις και τη σύνθεσή του. Απόφυγε το κοινό αλλεργιογόνο latex, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ατοπική δερματίτιδα.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο απλό tip για το πρόσωπό σου που δεν κοστίζει τίποτα!

Photo: unsplash/Matheus Ferrero

Το άρθρο Έχεις ευαίσθητο δέρμα; Πρόσεξε αυτά στο μακιγιάζ σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα