Έχεις δίπλα σου τον σύντροφο που πιστεύεις ότι σου αξίζει

17:49 13/1/2023 - Πηγή: iPop

Ποιος είναι ο σύντροφος που μου αξίζει; Έχεις κάνει αυτήν την ερώτηση ποτέ στον εαυτό σου; Αν σήμερα είσαι σε μια σχέση ή αν είσαι single έχεις ποτέ διαιρετωθεί ποιος είναι αυτό ο άντρας που πιστεύεις ότι αξίζει να είναι δίπλα σου; Αυτός που έχεις δίπλα σου είναι μια συνειδητή επιλογή που σε αντιπροσωπεύει σε όλα τα επίπεδα και τον αντιπροσωπεύεις και εσύ; Πόσο δύσκολο είναι αυτό το να κάνεις το perfect match στον ερωτικό τομέα;

Ποια
είναι η αξία μου;

Πριν πιάσουμε την κουβέντα του συντρόφου, πριν καν ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου και υποδεχτείς αυτόν τον νέο σύντροφο που θες να μπει στη ζωή σου, έχεις πάρει τον χρόνο να αφιερώσεις χρόνο στο να περιγράψεις στον εαυτό σου, με αρκετά μεγάλη ακρίβεια πώς θέλεις να είναι ο άνθρωπος που θα είναι δίπλα σου;

Μην ψάχνεις και μην ζητάς απαντήσεις πώς θα τον γνωρίσεις και πού θα τον βρεις. Αυτό είναι το επόμενο βήμα. Τα πάντα ξεκινούν από εμάς, από τον τρόπο που σκεφτόμαστε οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Πώς σου μιλάς. Πώς σε χαρακτηρίζεις. Μήπως έχεις κάνει μια εντελώς λανθασμένη εκτίμηση για το ποια είσαι;

Ας μιλήσουμε λίγο για όλα δεν είσαι και δεν σε καθορίζουν: Δεν είσαι τα κιλά σου, δεν είσαι το πορτοφόλι σου, δεν είσαι η εξωτερική σου εμφάνιση, δεν είσαι η δουλειά σου, δεν είσαι το ύψος σου, δεν είσαι τα κιλά σου. Δεν είσαι όλα αυτά που σου έχουν πει όλοι οι άλλοι ότι είσαι. Και αυτό θα το καταλάβεις καθώς θα μεγαλώνεις.

Αυτό που είσαι μέσα σου και έχεις αξία ούτως ή άλλως χωρίς καμία χειροπιαστή απόδειξη αξιοσύνης.

Unsplash/ Candice Picard Ο σύντροφος που μου αξίζει

Γιατί πρέπει να γράψω τη λέξη «αξίζει» άραγε; Δεν είναι διαγωνισμός, δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Στη σχέση δεν υπάρχουν ανταγωνισμοί, δεν υπάρχει «να τα βάλουμε κάτω να τα μετρήσουμε», δεν λες εγώ θα βάλω τόσα, εσύ τόσα. Δεν είναι αλισβερίσι η αγάπη και η σχέση.

Σε μια σχέση μπαίνεις με τα μούτρα και αφοσιώνεσαι άνευ όρων. Μπαίνεις στη σχέση και εμπιστεύεσαι την καρδιά σου στα χέρια ενός άλλου ανθρώπου, ενός μέχρι χθες ξένου ανθρώπου. Ακουμπάς την ψυχή σου και ανακουφίζεις τους πόνους και γλεντάς τις χαρές σου.

Ποιος είναι σήμερα δίπλα μου;

Την απάντηση την ξέρεις εσύ. Και το ξέρεις ότι έχεις δίπλα σου τον άνθρωπο που πιστεύεις ότι σου αξίζει. Είναι χημεία οι ανθρώπινες σχέσεις και κάποιες φορές δεν μπορούμε ούτε καν να πούμε γιατί θέλουμε αυτόν που θέλουμε. Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε όμως βρίσκουμε το happily ever after εκεί που δεν περίμενες να το βρεις.

Δεν ξέρω ούτε ποιος είσαι εσύ που βρέθηκες εδώ και διαβάζεις αυτό το άρθρο, ούτε τον σύντροφό σου ξέρω. Δεν έχει να κάνει με έπαρση. Δεν έχει να κάνει με «Μεγάλη ιδέα», για τον εαυτό μου, αλλά αν πιστεύω ότι μου αξίζουν τα καλύτερα δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα συμβιβαστώ έστω και μια στιγμή με κάτι που πιστεύω ότι δεν είναι αρκετό για μένα.

Με τις προσωπικές αξίες που έχω ξεκαθαρίσει και έχω αποδεχτεί ότι είναι σημαντικές για μένα. Δεν τίθεται θέμα διλήμματος μοναξιά ή σχέση με κάποιον που δεν μου ξυπνά συναισθήματα έρωτα, σεβασμού, αγάπης, αφοσίωσης, αφιέρωσης, άνευ όρων.

Είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα

Αν είσαι σήμερα single δεν είσαι γιατί δεν σου αξίζει ένας σύντροφος, αλλά γιατί ακόμα δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου ποιος είναι ο άνθρωπος που θες να εμπιστευτείς σε εκείνον την καρδιά σου. Ποιος είναι αυτός που θα είσαι περήφανη που θα είσαι «δική του» και θα είναι «δικός σου».

Για εσένα που νιώθεις σαν φυλακισμένη μέσα στην επιλογή σου, οι άνθρωποι αλλάζουμε! Εξελισσόμαστε, μεγαλώνουμε, μπορεί στην αρχή της σχέσης στο honeymoon να μην σε ενοχλούσαν πράγματα τώρα όμως δεν αντέχεις άλλο την υπερανάλυση του συντρόφου σου, τα κόμπλεξ του, τα μούτρα του και αυτό είναι οκ. Ό,τι πια δεν συγχρονίζεται με τον άνθρωπο που προορίζεσαι να γίνεις ας μην είναι στη ζωή σου.

Υ.Γ: Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο ήταν αυτό το τραγούδι που ακούω μετά μανίας τις τελευταίες μέρες και καθώς το άκουσα το «φιλοσόφησα» λιγάκι και ιδού! Εύχομαι να είσαι καλά και ευτυχισμένη με τις επιλογές σου!

Διαλέγοντας σύντροφο: Καμία σχέση που έχεις κάνει δεν είναι τυχαία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έχεις δίπλα σου τον σύντροφο που πιστεύεις ότι σου αξίζει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα