Εάν δεν χρησιμοποιείς emojis, πώς θα καταλάβουν ότι τους συμπαθείς;

18:34 21/7/2019 - Πηγή: iPop

Εάν δεν χρησιμοποιείς emojis κι εάν δεν βάζεις πολλά θαυμαστικά στο τέλος κάθε μηνύματος, πώς θες να καταλάβουν οι φίλοι ή οι συνεργάτες σου ότι τους συμπαθείς;

Κάτσε μια στιγμή και σκέψου πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που επικοινωνείς με τους φίλους, τους συνεργάτες, την οικογένειά σου, ακόμη και τον σύντροφό σου. Μήπως το παίρνεις κατάκαρδα κάθε φορά που σου απαντάει με ένα σκέτο «ναι» ή «όχι»; Μην ανησυχείς δεν είσαι η μόνη.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Adobe,

στις 17 Ιουλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Emoji, όταν χρησιμοποιείς emojis ακόμη και στο εργασιακό περιβάλλον, δηλαδή στα επαγγελματικά emails, δίνεις την αίσθηση στους συναδέλφους σου ότι είσαι πιο φιλικός και προσιτός.

Πιο συγκεκριμένα, η Adobe δημοσίευσε τα αποτελέσματα του «Emoji Trend Report», μιας μελέτης που εξέτασε 1,000 χρήστες emoji στις ΗΠΑ, προκειμένου να διαπιστώσει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή μας.

Στη μελέτη, το 81% συμφώνησε ότι όσοι χρησιμοποιούν emojis δείχνουν πιο φιλικοί και προσιτοί. Μπορεί να θεωρείς ότι είναι μη επαγγελματικό το να βάζεις καρδούλες και χαμογελαστές φατσούλες στα emails, ωστόσο η έρευνα αναφέρει ότι μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε και στα επαγγελματικά μας μηνύματα. Σχεδόν το 80% ανέφερε ότι τα emojis τους έκαναν να φαίνονται πιο αρεστοί και αξιόπιστοι στη δουλειά τους.

Pexels/i love simple beyond

Μάλιστα, οι ερευνητές βρήκαν και πιο είναι το συγκεκριμένο emoji που μας κάνει να δείχνουμε πιο φιλικοί, κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ την χαμογελαστή φατσούλα με τα δάκρυα χαράς (

Keywords
Τυχαία Θέματα